Spoorboekje: koppositie Barcelona lonkt, halve finales EL

29 april 2021, 07:00   Bijgewerkt: 28 april 2021, 23:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 29 april.

Nieuws

Besluit overheid over fans

De overheid heeft nog geen knopen doorgehakt wat betreft het toelaten van fans in het aanstaande Eredivisie-weekend. Het is dus nog niet zeker of er ook komend weekend weer supporters op de tribunes zitten. Daarover wordt vandaag waarschijnlijk meer duidelijk.

Specials

De tops en flops van de halve finale van de Champions League

Krijgen we een Engelse Champions League-finale? Die kans is zeker, weten we na de heenduels in de halve finales van het miljardenbal. Chelsea was de betere en speelde gunstig met 1-1 gelijk bij Real Madrid, terwijl Manchester City niet mocht mopperen met een 1-2 overwinning bij Paris Saint-Germain. Maar wie waren er top en wie waren er flop? FCUpdate.nl zet ze op een rijtje.

Wedstrijden

FC Barcelona – Granada (19.00 uur)

Ronald Koeman ligt opeens weer op pole position voor de dubbel in Spanje. De Nederlander zag afgelopen weekend Atlético Madrid (2-1 verlies) en Real Madrid (0-0) punten verspelen en won zelf wel, waardoor de weg naar de Spaanse titel vrij is, helemaal gezien de huidige vorm van de Catalanen. Al weet de Nederlander ook dat bij elke misstap de concurrenten weer heel hard in de nek hijgen.

Manchester United – AS Roma (21.00 uur)

Behalve de uitschakeling van Ajax in de Europa League gaat het niet goed met AS Roma. Van de laatste zeven duels werd er slechts één keer gewonnen in de Serie A, waardoor de voorbereiding op het duel met Manchester United verre van ideaal is. De Engelsen zijn dan ook torenhoog favoriet om de eindstrijd te halen, al zal Henrikh Mkhitaryan er alles aan willen doen om revanche te nemen op zijn oude club.

Villarreal – Arsenal (21.00 uur)

Een bijzondere wedstrijd voor Unai Emery. De oefenmeester staat met Villarreal tegenover zijn oude werkgever, die het na het vertrek van de Spaanse coach nog altijd even moeilijk heeft. The Gunners zijn in elk geval gewaarschuwd: Emery won met Sevilla al driemaal de Europa League en stond met Arsenal in 2019 in de finale. Hij weet dus met welk bijltje te hakken…

Voetbal op tv

19.00 uur: FC Barcelona – Granada, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

21.00 uur: Manchester United – AS Roma, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Villarreal – Arsenal, ESPN, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen