Spoorboekje: Barça, Belgische bekerfinale en officieuze titel Ajax?

25 april 2021, 07:00   Bijgewerkt: 24 april 2021, 23:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 25 april.

Nieuws

Ajax officieel/officieus kampioen

Door de zege van PSV kan Erik ten Hag met zijn elftal hooguit officieus kampioen worden van Nederland. Een zege op AZ is dan wel nodig, dan is die ploeg meteen officieel uitgeschakeld. Bij een remise is AZ alleen rekenkundig nog in de titelrace, maar kan PSV de Amsterdammers nog achterhalen. Bij een nederlaag is er overigens ook nog weinig aan de hand voor Ajax, maar valt er nog helemaal niks te vieren. 

Wedstrijden

Standard Luik – RC Genk (20.45 uur)

Dat John van den Brom in de Belgische bekerfinale staat, kan gezien zijn succesvolle bekerverleden in Utrecht en Alkmaar geen verrassing zijn. Sowieso heeft de Nederlander heeft de laatste veel beter op de rit dan enkele weken geleden, toen hij op het punt van ontslag stond. Het goede gevoel is terug, maar het is wel te hopen voor Van den Brom dat het beter afloopt dan zijn finales in de KNVB Bekerfinales. 

Villarreal – FC Barcelona (16.15 uur)

Zeven overwinningen is FC Barcelona verwijderd van het Spaanse kampioenschap. Nog altijd heeft de ploeg van Ronald Koeman het in eigen hand, al is het programma zwaar. Villarreal is geen simpel karwei, al was die ploeg op de openingsspeelronde van Barça kannonvoer: halverwege was het destijds al 4-0. Gaat het ditmaal net zo goed voor Koeman of wordt het moeilijker? 

Olympique Lyon – Lille OSC (21.00 uur)

De Franse titelstrijd is ongekend spannend. Niet alleen Paris Saint-Germain, dat met een wedstrijd meer te spelen weer eerste staat, is een kanshebber: OSC Lille heeft de titel in eigen hand en ook AS Monaco en Olympique Lyon mogen nog dromen. Voor Memphis Depay en consorten geldt dan overigens wel dat er een zege nodig is, anders lijkt het doek definitief gevallen voor Lyon. 

Feyenoord – Vitesse (16.45 uur)

Het contrast tussen de twee ploegen die vanmiddag om plek vier strijden is groot. Vitesse draait een geweldig seizoen waarin het meedoet in de top van de Eredivisie en de bekerfinale behaalde. Waar de vierde plek voor de ploeg van Thomas Letsch een topprestatie zou zijn, is het voor Feyenoord de enige manier om een slecht seizoen nog enigszins te redden. Door de bekerwinst van Ajax kan het met een vierde plek in ieder geval de gevreesde play-offs ontlopen. Weet Feyenoord net als de aartsrivaal van Vitesse te winnen?

Voetbal op tv

12.15 uur: FC Emmen – Heracles Almelo, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

12.15 uur: PSV (v) – Ajax (v), ESPN, live verslag van het duel in de Eredivisie Vrouwen

14.30 uur: ADO Den Haag – Fortuna Sittard, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

14.30 uur: Ajax – AZ, ESPN, live verslag van het duel in de Eredivisie

15.00 uur: Leeds United – Manchester United, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

15.30 uur: Internazionale – Verona, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Serie A

16.15 uur: Villarreal – FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primera Division

16.45 uur: FC Twente – FC Utrecht, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

16.45 uur: Feyenoord – Vitesse, ESPN, live verslag van het duel in de Eredivisie

17.30 uur: Manchester City – Tottenham Hotspur, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

20.45 uur: Standard Luik – RC Genk, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Belgische beker

21.00 uur: Athletic Bilbao – Atlético Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primera Division

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen