Gisteren gemist: zege PSV, puntverlies Real en Bayern, winst PSG

25 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 24 april 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 24 april.

Ajax zondag (nog) geen officieel kampioen na krappe zege PSV

PSV heeft zaterdagavond een belangrijke stap gezet richting Champions League-voetbal. De ploeg van Roger Schmidt boekte een benauwde 1-0 zege op FC Groningen door een penalty van Eran Zahavi. Het zag ook nog twee doelpunten afgekeurd worden na inmenging van de VAR en één door de assistent. Zo kan Ajax zondag tegen AZ nog niet officieel kampioen worden, maar hooguit officieus.

Titelfeest Bayern ruw verstoord door St. Juste en co

Bayern München heeft de negende titel op rij in de Bundesliga zaterdagmiddag moeten uitstellen. Op bezoek bij laagvlieger 1. FSV Mainz maakte Der Rekordmeister een bijzonder matige indruk en het kwam ruim negentig minuten niet door achterhoede onder leiding van Jeremiah St. Juste (2-1). Alleen als RB Leipzig dit weekend ook verliest, kan het feestje alsnog los dit weekend. 

Fijn nieuws Koeman én Atléti: Real doelpuntloos gelijk tegen Betis

Real Madrid heeft zaterdagavond een flinke deuk opgelopen in de Spaanse titelstrijd. In de driestrijd met Atlético Madrid en FC Barcelona kan elk puntverlies fataal zijn in de laatste weken en dat leed het in eigen huis tegen Real Betis Sevilla wél in het drijfnatte Estadio Alfredo Di Stéfano. Het drukke programma voor de Madrilenen brak de thuisploeg op: 0-0. 

Sparta brengt heel slecht VVV-Venlo verder in problemen

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond de kopzorgen van VVV-Venlo verder vergroot. Op Het Kasteel werden de armoedige Venlonaren door goals van Bryan Smeets en Laros Duarte met 2-0 verslagen. Daardoor wordt het ontkomen uit de degradatiezone nog een hele klus voor de ploeg van Jos Luhukay, die met zijn nieuwe club nog geen punt pakte. Sparta Rotterdam mag door de zege blijven dromen van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Heerenveen leed in die strijd duur [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/383617/thuisfans-heerenveen-compenseren-veerman-en-veerman-niet/,_blank,puntverlies] in eigen huis tegen PEC Zwolle. 

Chelsea deelt WHU klap uit dankzij eindelijk scorende Werner

Chelsea heeft West Ham United zaterdagavond een rechterdirecte uitgedeeld in de strijd om een Champions League-ticket. The Blues rekenden op bezoek bij The Hammers af met de thuisploeg dankzij een treffer van Timo Werner (0-1). Hakim Ziyech viel in de slotfase nog even in, toen WHU met tien man op het veld kwam te staan.

Ontketende Mbappé blijft scoren, maar valt ook geblesseerd uit

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Franse titelstrijd. Eenvoudig ging het niet bepaald op bezoek bij nummer negen FC Metz, maar door twee goals van Kylian Mbappé en een Panenka van invaller Mauro Icardi, werd de eerste plaats wel weer tijdelijk overgenomen van Lille OSC (1-3). Domper was het voortijdig uitvallen van uitblinker Mbappé, die geblesseerd naar de kant moest vlak voor tijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen