Gisteren gemist: Vitesse gelijk, Leeuwinnen onderuit en zege Lille

10 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 9 april 2021, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 april.

Vitesse na remise tegen ADO met slecht gevoel naar bekerfinale

Vitesse heeft een slechte generale repetitie voor de bekerfinale van volgende week zondag tegen Ajax gekend. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Thomas Letsch vrijdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Het regende hoekschoppen én gele kaarten in het GelreDome, maar doelpunten vielen er uiteindelijk helemaal niet.

Cambuur ontsnapt in Brabant, ruime zege FC Volendam

SC Cambuur is nog twee overwinningen verwijderd van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong had het ongekend moeilijk op bezoek bij hekkensluiter FC Den Bosch en moest vier (!) keer op voorsprong komen om te winnen, maar dat lukte uiteindelijk wel (3-4). In de strijd om de vierde periodetitel won koploper Jong PSV opnieuw, terwijl Helmond Sport bovenin afhaakt in die ranglijst.

Zeldzaam en pijnlijk verlies voor Leeuwinnen in Spanje

De OranjeLeeuwinnen hebben vrijdagavond in het Spaanse Marbella een kansloze oefennederlaag geleden. Het team van bondscoach Sarina Wiegman kwam er totaal niet aan te pas en mocht niet mopperen dat angstgegner Spanje slechts één keer de trekker overhaalde: 1-0. De lat en keepster Sari van Veenendaal voorkwamen erger voor Europees kampioen Nederland, dat na dit oefenduel een hoop stof tot nadenken heeft richting de Olympische Spelen.

UEFA bevestigt: in acht landen met fans, twijfels over laatste vier

De UEFA heeft de terugkeer van de fans in het stadion tijdens het EK 2021 vrijdag officieel bevestigd. Afgelopen week moesten de deelnemende speelsteden uiterlijk laten weten of er publiek aanwezig kon zijn in de stadions en bij acht van de twaalf steden is er groen licht gekomen. Wat er met de overige vier speelsteden gebeurt, daarover wordt door de Europese voetbalbond pas later besloten.

Lille telt na goal Oranje-beul Yilmaz verder af naar titel

Parijs is nog ontzettend ver voor Lille OSC, maar de Franse titel is wel weer een wedstrijdje dichterbij gekomen voor de verrassende koploper van Frankrijk. Na de knappe zege van vorige week op Paris Saint-Germain werd vrijdagavond ook middenmoter FC Metz verslagen door Sven Botman en consorten (0-2).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen