Gisteren gemist: Diakhaby, Ihattaren, zeges Ajax en PSV en Sevilla

5 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 4 april 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 4 april.

Matig Ajax met moeizame zege op zak naar treffen met AS Roma

Ajax kende een enorm lastige middag tegen Heerenveen, maar trok met hangen en wurgen toch de zege over de streep (1-2). Daarmee is het in alle competities nu al 24 wedstrijden op rij ongeslagen en is het weer een stapje dichter bij de landstitel gekomen. Dusan Tadic en Sebastien Haller bogen een achterstand om, nadat Mitchell van Bergen de score nog opende. Zodoende kent Ajax dus toch een goede generale repetitie voor de wedstrijd tegen AS Roma van komende donderdag voor de Europa League. 

PSV antwoordt op concurrentie met driepunter tegen Heracles

In de jacht op plaats twee heeft PSV zondagmiddag uitstekend gereageerd op de overwinningen van AZ en Vitesse. De ploeg van trainer Roger Schmidt kende in het eigen Philips Stadion geen problemen met Heracles Almelo, dat met een 3-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Door de overwinning heeft PSV de tweede plek van de Eredivisie weer in handen. Na afloop was doelpuntenmaker Mo Ihattaren [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/382641/van-hanegem-over-ihattaren-ik-dacht-doe-dat-nou-niet/,_blank,opnieuw een veelbesproken man]. 

Koeman heeft de landstitel in eigen hand na weer misstap Atlético

Ronald Koeman heeft de Spaanse landstitel met FC Barcelona weer in eigen hand met dank aan het Sevilla van basisspeler Luuk de Jong. Die ploeg rekende zondagavond namelijk af met Atlético Madrid (1-0), dat weliswaar nog vier punten voorstaat op de Catalanen. Maar met een wedstrijd meer te spelen én nog een duel met Atléti op het programma, heeft Koeman La Liga-winst in theorie weer in eigen hand. 

De Boer over Qatar-statement, Jong Oranje, Ihattaren en Schouten

Frank de Boer heeft zondagavond onthuld wie normalter de oefenpartners van het Nederlands elftal worden in aanloop naar het EK in de komende zomer. Oranje speelt n de voorbereiding vriendschappelijke wedstrijden tegen Georgië en Schotland om het juiste ritme op te doen voor het eindtoernooi. Verder ging hij in op onderwerpen zoals Mo Ihattaren, het Qatar-statement, Kenny Tete en Jong Oranje.

Valencia voetbalt verder na racisme rond Diakhaby en verliest

Valencia heeft zondagavond verzuimd om een hele grote stap naar handhaving te zetten. Toch zal het resultaat (2-1 verlies bij Cádiz) niet hetgeen zijn waar nog heel lang over napraat wordt. Na een half uur stapten de bezoekers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/382633/valencia-stapt-van-het-veld-na-racisme-aan-adres-diakhaby/,_blank,namelijk van het veld vanwege een racisme-opmerking] aan het adres van Mouctar Diakhaby. Uiteindelijk werd er desondanks wel verder gespeeld.

"Ten Hag wordt niet enthousiast van Gladbach"

Ajax-trainer Erik ten Hag zal ook volgend seizoen zeer vermoedelijk nog aan het roer staan in Amsterdam. De oefenmeester werd de afgelopen tijd concreet gelinkt aan Borussia Mönchengladbach en die club heeft ook geïnformeerd bij het management, maar die stap naar de Bundesliga zal er in de zomer vermoedelijk niet komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen