Gisteren gemist: Cambuur kampioen, zege Willem en fout Leno

24 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 april 2021, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 23 april. 

SC Cambuur pakt ook titel, belangrijk punt voor De Graafschap

SC Cambuur is een week na de officieuze én later officiële promotie ook definitief de kampioen van de Eerste Divisie. Zelf rekende het binnen een half uur af met het beloftenteam van AZ (2-4), terwijl Almere City FC zorgde voor het nodige puntverlies van nummer twee De Graafschap (2-2). Omdat die gelijkmaker voor de Doetinchemmers pas laat viel, zal dat voelen als een overwinning. NAC Breda haakte [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/383572/nac-kan-rechtstreekse-promotie-vergeten-na-tik-van-excelsior/,_blank,eerder al met een nederlaag af]. 

Willem II wint mét publiek cruciaal degradatieduel

In de bloedstollende strijd tegen degradatie heeft Willem II een uiterst belangrijke 1-0 zege op RKC Waalwijk geboekt. Onder het toeziend ook van een gedeeltelijk gevuld stadion maakte Vangelis Pavlidis het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee neemt het (tijdelijk) afstand van de degradatiestreep en zodoende moet ook RKC weer met een schuin oog naar beneden kijken.

Geen Super League, maar bittere realiteit voor Arsenal

Afgelopen week was Arsenal virtueel nog even deelnemer aan de Super League, maar vrijdagavond was er weer de bittere realiteit voor The Gunners. In eigen huis werd een uiterst pijnlijke nederlaag geleden tegen Everton (de eerste in 25 (!) jaar), die tot stand kwam door een gi-gan-tische blunder van keeper Bernd Leno: 0-1.

'Ajax volgt Van Aanholt serieus, ook PSV heeft interesse'

Ajax presenteerde vandaag met Remko Pasveer (37) de eerste zomeraanwinst voor het volgende seizoen, maar mogelijk komt daar ook snel een tweede aanwinst bij. De Amsterdammers zouden namelijk de transfervrije Patrick van Aanholt (30) op de korrel hebben als versterking. Al is er vanuit Eindhoven ook altijd nog concurrentie om diens diensten.

Giggs opnieuw de fout in en wordt voor EK vervangen

Ryan Giggs (47) heeft zichzelf opnieuw onmogelijk gemaakt als bondscoach van Wales. De voormalig middenvelder van Manchester United is namelijk wederom opgepakt, ditmaal zou hij twee vrouwen hebben mishandeld. Volgende week moet hij voor de rechter verschijnen en daarom heeft de Football Association of Wales ingegrepen: Giggs gaat niet naar het EK, Robert Page zal zijn plaats als bondscoach overnemen. Albert Stuivenberg is nog wel altijd 'gewoon' de assistent.

FC Utrecht haalt met Grieks international eerste zomer aanwinst

FC Utrecht heeft de eerste zomerversterking reeds gepresenteerd: de Griekse aanvaller Anastasios Douvikas komt over van Volos NFC en heeft een contract tot en met 2025 (!) getekend in de Domstad. Ondanks dat hij pas 21 jaar oud is, debuteerde hij reeds in de nationale ploeg van Griekenland en had de Belgische club Anderlecht ook interesse.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen