Eredivisie CV overweegt Van der Kuijlen-titel, steun Van Nistelrooy

28 april 2021, 13:28

De Eredivisie CV gaat serieus overwegen of de Nederlandse topscorerstitel naar de vorige week overleden Willy van der Kuijlen moet worden vernoemd. Afgelopen week nam de roep om die beslissing met rasse schreden toe en bij die mening hebben zich alleen maar meer mensen aangesloten. Het wordt dan ook in elk geval overwogen.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. 'De ECV heeft de aanbeveling van de Eindhovense club in overweging genomen en kijkt of dit voor de toekomst te realiseren is', schrijft de regionale krant over het voorstel om de prijs naar Van der Kuijlen te vernoemen. Nog altijd is hij de all time-topscorer van de Eredivisie met in totaal 311 doelpunten, op ruime afstand gevolgd door runner-up Ruud Geels met 265 doelpunten.

Lees ook: 'Vernoem de topscorerstitel van de Eredivisie naar Van der Kuijlen'

De roep om de topscorerstitel lijkt een hele terechte, want het is vrijwel uitgesloten dat er ooit nog iemand over dit aantal gaat. Dat heeft vooral te maken met dat spelers nooit meer zo lang in Nederland spelen als Van der Kuijlen deed. Klaas-Jan Huntelaar, hij kwam tot 154 treffers en staat daarmee op de twaalfde plaats op dezelfde ranglijst, is de spits op de hoogste plek, die ook nog actief is – gevolgd door Luuk de Jong met 135 goals (21set plek).

Van Nistelrooy sluit zich aan bij pleidooi

Voormalig PSV-aanvaller Ruud van Nistelrooy liet via Twitter weten dat hij zich aansluit bij de petitie, die afgelopen gestart werd. Zelf staat Van the Man overigens met 75 doelpunten op de gedeelde 125ste plaats op de all time topscorerslijst van de Eredivisie, op gelijke hoogte met Cor Luiten, Denny Landzaat, Janusz Kowalik en Oeki Hoekema. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen