'Laporta in financiële knel: preses heeft garantstelling nodig'

16 maart 2021, 13:38   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 18:08

Een opvallend gerucht uit Catalonië: de recent gekozen preses Joan Laporta kan mogelijk niet voldoen aan de voorwaarden om aan zijn termijn als voorzitter te beginnen. Hij moet een garantstelling van 124,6 miljoen euro kunnen overleggen binnen tien dagen na zijn uitverkiezing, maar vooralsnog is dat niet gelukt.

Dat schrijft de Catalaanse krant El Periodico. De grootste tegenvaller is de afwijzing die Laporta kreeg van energiebedrijf Audax Renovables. Niet alleen de 'nee' voor de eerder beloofde zeventig miljoen euro, maar ook het feit dat er dagenlang onderhandeld werd, zorgt ervoor dat er paniek is toegeslagen bij Laporta. Uiterlijk woensdagavond moeten de garanties namelijk binnen zijn voor de voorzitter.

Inmiddels is er volgens het dagblad een plan B inwerking gezet bij HPS Partners, maar is het onduidelijk of het nog allemaal op tijd rondkomt en die rekent bovendien beduidend meer commissie. De voorzitters van Barcelona moeten allemaal bij hun aanstelling een garantstelling regelen van 15% van het budget en als dat niet rondkomt, volgen er mogelijk zelfs nieuwe verkiezingen. 

Als alles toch goedkomt, dan staat er morgen vanaf 18.00 uur een inauguratie op de planning, waarbij liefst 350 mensen aanwezig zullen zijn. Laporta was tussen 2003 en 2010 ook voorzitter van FC Barcelona en deed het sportief geweldig. Financieel zou hij wel veel risico hebben genomen en bestuurlijk was het in die periode soms ook erg onrustig, mede daardoor verloor de door hem naar voren geschoven Jaume Ferrer van Sandro Rosell in 2010.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen