Koeman steeds steviger in het zadel bij FC Barcelona

19 maart 2021, 21:30

Ronald Koeman komt steeds zekerder op zijn positie te zitten bij FC Barcelona. Hoewel de Nederlander uitgeschakeld werd in de Champions League, zit hij nog volop in de Spaanse titelrace en staat hij in de bekerfinale. Na een moeizaam begin is de spelersgroep ook onder de indruk geraakt van de oefenmeester, die dan ook voorlopig het vertrouwen krijgt van de herkozen Joan Laporta.

Dat schrijft de Spaanse krant SPORT althans in een analyse over Koeman. De groep aanvoerders (Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué) is te spreken over Koeman en hebben aan Laporta laten weten dat ze ook volgend seizoen graag verder willen met Koeman. Het feit dat hij de spelers in bescherming neemt, intern én extern, is een van de belangrijkste redenen. Het vertrouwen houden in de blunderende Samuel Umtiti is een voorbeeld waarmee Koeman goed is omgesprongen.

Ondanks diverse ketsers houdt Koeman vertrouwen in de Fransman en dat wordt gewaardeerd: de oefenmeester zoekt geen slachtoffers na puntverlies of tegenslagen. Hetzelfde geldt voor de omgang met de eerder afgeschreven Júnior Firpo en Riqui Puig, die verhuurd mocht worden. Beide voetballers krijgen desondanks nog speeltijd van Nederlander, die een goede relatie geniet met de belangrijke en minder belangrijke spelers in Catalonië. 

Lees ook: Laporta spreekt bij inhuldiging vertrouwen uit in Koeman

Alba & Tusquets spreken vertrouwen uit

Linksachter Jordi Alba is een invloedrijke speler in de kleedkamer van de Catalanen en ook hij is positief over Koeman. "Het is duidelijk dat hij geweldig werk levert momenteel bij de club. Ik heb altijd het vertrouwen van hem gevoeld", looft Alba tegenover SPORT. "Hij is altijd open en eerlijk naar de spelers toe, dat vind ik belangrijk. En hij is natuurlijk een legende van de club."

Ook van Carles Tusquets, de man die de afgelopen maanden de interim-voorzitter van FC Barcelona was, stak Koeman een hart onder de riem. "Ik hoop dat hij aanblijft bij FC Barcelona. Hij hoort hier thuis en houdt van de club", aldus Tusquets tegenover Cadena SER. "Hij zei dat we hem mochten uitbetalen wanneer dat lukte, dat was fijn in de onderhandelingen met de spelers. Daarnaast laat hij veel jonge spelers doorbreken. Hij is de architect van de huidige veranderingen bij de club."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen