Knap: Ten Hag best presterende Ajax-coach ooit na 100 duels

14 maart 2021, 18:50

Erik ten Hag heeft een fraai record te pakken in dienst van Ajax. De oefenmeester is de best presterende coach in de eerste honderd wedstrijden van de Amsterdammers ooit. Daarmee passeert hij onder anderen Louis van Gaal, Ronald Koeman én lijstaanvoerder tot vandaag Aad de Mos. 

Tussen 1981 en 1985 stond De Mos aan het roer bij 111 Eredivisieduels van Ajax. In die 111 wedstrijden pakte hij 262 punten, gemiddeld 2,36 per wedstrijd. Met gemiddeld 2,43 punten in zijn honderd wedstrijden (243 punten in totaal logischerwijs) doet Ten Hag het op dit moment dus beter over die eerste periode. Bij een nederlaag (2,40) of gelijkspel (2,42) in Zwolle was het record overigens ook in zijn handen gekomen.

Ten Hag wordt de zevende trainer bij Ajax die de grens van honderd wedstrijden bereikt. Naast De Mos gingen Karl Humenberger, Rinus Michels, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Ronald Koeman en Frank de Boer hem voor. Van zijn honderd wedstrijden als Ajax-trainer in de Eredivisie won Ten Hag er 78. PSV kwam in diezelfde periode nog het dichtst bij dat aantal met 67. Bovendien maakte Ajax in die periode liefst driehonderd doelpunten, minstens vijftig meer dan elke andere ploeg: zo kwam PSV tot een aantal van 249.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen