Dit staat er nog wel op het spel voor Ajax bij Young Boys

18 maart 2021, 20:30

Een plaats in de kwartfinales van de Europa League lonkt nadrukkelijk voor Ajax. Vorige week in Amsterdam maakte Ajax, dat het sinds de winterstop in Europa moet stellen zonder Andre Onana en Sébastien Haller, indruk met een klinkende 3-0 overwinning op de Zwitsers. Hoewel daarmee de volgende vrijwel zeker binnen handbereik is, staat er nog genoeg op het spel in Bern. 

Coëfficiëntlijst

Ajax deed vorige week hele goede zaken door de zevende plaats veilig te stellen voor Nederland. Daarvoor hoeft het dus niet opnieuw te spelen, toch kan Erik ten Hag met zijn elftal opnieuw voor een polonaise zorgen. Bij het bereiken van de volgende ronde volgt namelijk een 0,2 punt bonus voor het bereiken van de kwartfinale in de Europa League. Daarnaast kan het bij een zege in Zwitserland nog eens 0,4 punt bijschrijven op de lijst. Genoeg om voor te spelen dus voor Ajax. 

{image[341238][right-half][]}Financiën

Bij een resultaat dat Ajax in de volgende ronde van de Europa League brengt, kan Marc 'Netto' Overmars anderhalf miljoen euro bijschrijven. Dat is namelijk de bonus die staat op het bereiken van die ronde. Afhankelijk van het resultaat komt daar nog een paar ton bij: een remise is goed voor 190.000 euro, terwijl er bij een overwinning nog ruim een half miljoen euro kan worden bijgeschreven.

Kaartvrij beginnen aan kwartfinale

Daley Blind, David Neres, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico moeten extra scherp zijn in het Stade de Suisse. Zij missen bij een gele kaart namelijk de eerste kwartfinale, omdat ze op scherp staan. Van het trio zal Schuurs het meest gerust zijn, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381758/ten-hag-kiest-voor-blind-op-het-middenveld-schuurs-toch-op-bank/,_blank,aangezien hij op de bank begint]. Mocht Ajax zich daadwerkelijk plaatsen voor de kwartfinales, dan worden alle kaarten kwijtgescholden. De gehele selectie begint dan zonder 'kaartvrij' aan de volgende ronde, mits er geen rode kaarten worden gepakt.

Clubcoëfficiënt

Na het goede Champions League-jaar heeft Ajax een enorme opmars gemaakt op de Europese ranglijst voor clubs: daardoor staat het inmiddels op de achttiende plaats op de UEFA-ranglijst voor clubs met 78.500 punten. Nummer zestien Shakhtar Donetsk (79.000) wordt uitgeschakeld door AS Roma (81.000) waardoor het opnieuw een plekje kan stijgen. Nummer vijftien FC Porto (85.000) is voor de Amsterdammers normaliter onhaalbaar, maar de twee ploegen boven Ajax op de ranglijst, zijn in te halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen