Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

6 december 2020, 23:35

De Europese midweek staat weer voor de deur na een knotsgek weekend in de Eredivisie. Waar PSV al geplaatst is voor de volgende ronde van de Europa League, wacht zowel Ajax, AZ als Feyenoord een Europese finale in de laatste speelronde. FCUpdate.nl zet op een rijtje hoe de opponenten van de Nederlandse clubs het dit weekend deden.

Ajax

Liverpool – Wolverhampton Wanderers 4-0

Met een ruime zege op Wolverhampton Wanderers heeft Liverpool geen fout gemaakt in strijd om de landstitel. De drie punten zorgden ervoor dat The Reds weer op gelijke hoogte kwamen met koploper Tottenham Hotspur, dat een beter doelsaldo heeft dan Liverpool. Op het eigen Anfield werd het 4-0. Met een fraaie treffer groeide Georginio Wijnaldum uit tot een van de uitblinkers. Woensdag kan het tegen Midtjylland de nodige spelers rust geven, aangezien Liverpool als koploper al door is naar de volgende ronde.

Udinese – Atalanta (afgelast)

Atalanta Bergamo kwam dit weekend niet in actie in de Serie A. De ploeg van Gian Piero Gasperini had eigenlijk een uitwedstrijd tegen Udinese voor de boeg, maar dat duel werd eerst uitgesteld vanwege hevige regenval en vervolgens definitief uit het schema gehaald. Zodoende heeft de Serie A-club extra rust in aanloop naar het cruciale treffen met Ajax.

Vejle BK – FC Midtjylland 0-2

Midtjylland pakte in de Champions League pas een puntje, maar doet in de Danish Superliga mee in de top. De Denen zijn in ieder geval voor even koploper na een 0-2 zege bij Vejle BK. Daardoor ging het met een goed gevoel richting het laatste groepsduel, als grote meneer Liverpool op bezoek komt. Midtjylland zal met opgeheven hoofd de Champions League willen verlaten. 

PSV 

Granada – Huesca 3-3

PAOK – Asteras Tripolis 2-0

In de Europa League al uitgeschakeld, maar in de Griekse Super League is PAOK Saloniki nog ongeslagen. Olympiakos is dat echter ook, waardoor het dit seizoen weer eens tussen de Griekse grootmachten lijkt te gaan. 

APOEL – Omonia Nicosia (maandagavond, 18.00 uur)

Omonia Nicosia, komende tegenstander van PSV, komt maandagavond pas in actie voor de stadsderby tegen APOEL. 

Feyenoord 

Slaven Belupo – Dinamo Zagreb 1-5 

De Kroaten, afgelopen donderdag nog plaaggeest van Feyenoord, scoort er in de laatste wedstrijden aardig op los. Dinamo is in strijd om de koppositie met NK Osijek en mag zich geen misstap veroorloven. Het kon in ieder geval volle bak in de aanval, want in de Europa League is Dinamo al geplaatst. 

WSG Wattens – Wolfsberger AC 4-1

Wolfsberger AC werkt met een vervelend gevoel toe naar het cruciale Europa League-duel met Feyenoord. De Oostenrijkse formatie verloor in de Oostenrijkse Bundesliga met afgetekende cijfers van directe concurrent WSG Wattens: 4-1. Het is een dramatische generale voor de ploeg die strijdt om Europese overwintering.

CSKA Moskou – Khimki 2-2

Het is vooralsnog een bedroevend slecht seizoen voor CSKA Moskou. Uitgeschakeld in Europa en ook in de competitie wil het momenteel niet vlotten voor de ploeg van Chidera Ejuke. In de laatste drie competitieduels werd er niet gewonnen, waardoor CSKA de koppositie is kwijtgeraakt aan Zenit en Spartak. 

AZ 

Crotone – Napoli 0-4

AZ hield Napoli nog op een gelijkspel, maar dit weekend waren Mertens en co op schot bij Crotone. Een opsteker richting het cruciale duel met Real Sociedad van aanstaande donderdag, want Napoli klom naar de derde plaats in de Serie A. Voor AZ is het te hopen dat de ploeg van Gennaro Gattuso die goede lijn doortrekt in de Europa League. Maar dan moeten de Alkmaarders zelf ook nog even winnen... {image[344413][right-half][]}

Deportivo Alaves – Real Sociedad 0-0

Dat deed Real Sociedad in ieder geval niet in La Liga. De Basken waren tot nu toe de verrassende koploper van Spanje, maar moeten de koppositie na een doelpuntloos gelijkspel nu laten aan Atletico Madrid. 

Hajduk Split – Rijeka 1-2

Na een zwaar duel bij Real Sociedad knokte Rijeka zich dit weekend knap terug na een achterstand bij Hajduk Split. De Kroaten beschikken dus over veerkracht én zullen uit zijn op revanche tegen AZ, na de eerdere 4-1 nederlaag in het AFAS Stadion. De momenteel veel besproken Alkmaarders zijn dus gewaarschuwd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen