Spoorboekje: Oranje bij elkaar, ErediVisie en Klaassen naar Ajax

5 oktober 2020, 07:00   Bijgewerkt: 4 oktober 2020, 23:29

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 5 oktober.

Nieuws

Bijeenkomst Oranje en persconferentie

De eerste persconferentie en training van Frank de Boer na het bekendmaken van de selectie staat vandaag op het programma. De internationals melden zich in Zeist bij de nieuwe bondscoach. Wat zijn de eerste indrukken van de coach? De persconferentie start om 16.00 uur, terwijl een uur later de voor media open training start. 

Klaassen naar Ajax

Als alles goed is, keert Davy Klaassen vandaag terug bij de club waar het allemaal begon: Ajax telt naar verluidt ongeveer elf miljoen euro neer voor de 27-jarige middenvelder Werder Bremen. Vandaag wordt hij medisch gekeurd, waarna de ploeg van Erik ten Hag een opvolger heeft voor de naar Manchester United vertrokken Donny van de Beek. 

Specials

ErediVisie

Van de historische comeback op Het Kasteel tot puntverlies van Ajax in Groningen. Er gebeurde werkelijk van alles in de Eredivisie. Feyenoord en PSV zijn volgens Teletekst de beste, maar vooral de Eindhovenaren overtuigen op het veld nog niet echt. Grabbelend als Marco Bizot graaien we in ErediVisie door de mooiste momenten van het weekend. 

Wedstrijden

Excelsior – De Graafschap (18.45 uur)

Met het treffen tegen het nog foutloze NAC Breda op het programma is de ontmoeting tegen Excelsior belangrijk voor De Graafschap. Niet alleen om in punten niet verder achterop te raken, maar ook om het goede gevoel te hervinden en de formatie van Maurice Steijn voor het eerst echt weer eens pijn te doen. De Rotterdammers zijn vooralsnog vooral een heel onvoorspelbaar elftal. 

TOP Oss – FC Dordrecht (21.00 uur)

In de kelder van de Eerste Divisie spelen de nummer laatst TOP Oss (pakte wél een punt tegen Cambuur) en nummer negentien FC Dordrecht tegen elkaar. De gasten hebben vier punten, de thuisploeg vooralsnog slechts één. Blijft het elftal van Klaas Wels helemaal onderin bungelen of komt de eerste zege van het seizoen tot stand tegen een directe concurrent?

Voetbal op tv

18.45 uur: Excelsior – De Graafschap, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: 1. FC Nürnberg – SV Darmstadt 98, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

21.00 uur: TOP Oss – FC Dordrecht, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen