Spoorboekje: Deadline Day in de Eredivisie, interview Ron Jans

6 oktober 2020, 07:00   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 6 oktober.

Nieuws

Deadline Day 

Wat gaat er nog gebeuren op de transfermarkt? Terwijl in veel buitenlandse landen de windows officieel al gesloten zijn, mag erin Nederland nog worden worden gehandeld. Gaan we veel verrassingen zien, wordt het juist heel rustig of komen er zoals vrijwel elke window paniekaankopen? 

Training en persconferentie

In aanloop naar het duel met Mexico staat er vandaag (dinsdag) opnieuw een persconferentie en training op het programma. Ditmaal sluit niet bondscoach Frank de Boer, maar twee spelers van het Nederlands elftal aan. Op de training zullen we wellicht de contouren gaan zien van het elftal dat wordt opgesteld in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico - het debuut van De Boer als bondscoach. 

Specials

Interview Ron Jans

Ron Jans keerde dit seizoen na een avontuur in het buitenland, dat korter duurde dan hem lief was, terug in de Eredivisie. Als hoofdtrainer van FC Twente heeft hij na een enerverende voorbereiding de leiding over een elftal dat veelbelovend aan de competitie is begonnen. Ondertussen lopen de korte- en langetermijnbelangen bij zijn nieuwe club dwars door elkaar heen en hangt het coronavirus als het zwaard van Damocles boven het gehele betaald voetbal. FCUpdate.nl zocht de oefenmeester op en sprak met hem over zijn start in Enschede en de uitdagingen van een trainer in Corona-tijd. 

Wedstrijden

FC Den Bosch - Almere City FC (18.45 uur)

Ole Tobiasen en Almere City FC hebben dit seizoen torenhoge ambities, die vooralsnog met dertien punten uit vijf duels absoluut worden waargemaakt. De ploeg staat op een uitstekende tweede plaats en won de laatste vier duels. Op bezoek bij FC Den Bosch mag het elftal van Tobiasen dan ook eigenlijk geen puntenverlies lijden.

Helmond Sport - SC Cambuur (21.00 uur)

Na een mindere periode en corona-uitbraak kreeg SC Cambuur de boel tegen Jong FC Utrecht weer aardig op de rit. Henk de Jong heeft nog twee duels om de boel weer helemaal op de rit te krijgen tegen eerst Helmond Sport en daarna FC Dordrecht, voordat een loodzware reeks begint. NAC Breda, Roda JC, Jong PSV, Jong Ajax, Almere City, De Graafschap en FC Den Bosch wachten achtereenvolgend. Met wat voor gevoel gaan de Leeuwarders daarheen?

Voetbal op tv

18.45 uur: FC Den Bosch – Almere City FC, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Helmond Sport – SC Cambuur, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

23.00 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen