"Werkende sneltests kunnen fans terugbrengen in stadion"

8 oktober 2020, 08:19

Goedwerkende sneltests zijn de tickets voor voetbalclubs naar de terugkeer van publiek op de tribune. Dat is het huidige plan bij de evenementensector en ook van het voetbal in het bijzonder. Met mobiele laboratoria en werkende sneltests - waarvan de eerste inmiddels als werkend zijn erkend - hoeft de nieuwe periode zonder fans niet lang te duren.

Dat stelt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, in de Volkskrant. "De tweede golf is sneller gekomen dan gedacht, maar dat ontslaat ons niet van de plicht anticyclisch te blijven denken. Uiteindelijk moeten we als maatschappij terug naar het oude normaal. Anders overleeft de evenementensector niet", weet de voormalig bestuurder van Feyenoord, die vraagt om de voetbalsector mee te laten denken bij de problemen.

Volgens De Jong kunnen clubs goed omgaan met protocollen, is er veel geld geïnvesteerd in het coronaproof houden van publiek én ging het op veel plekken met kleine gedeeltes fans gewoon goed. Met sneltests zou de hoeveelheid fans bovendien snel opgeschaald kunnen worden. De Jong: "Als je van te voren maar kunt aantonen dat bezoekers niet besmet zijn. Wat weerhoudt ons er dan van om ze in de openlucht of in theaters bij elkaar te laten zitten? Dat kan door sneltests te doen. De sector wil daarin investeren."

Het hele plan is door de voetballerij ook bij een aantal ministeries aangeboden, maar geldt eigenlijk voor de hele evenementensector. "Het is slechts een van de manieren om perspectief te bieden. Dat kan ook met medische mondkapjes. Maar wil je daarmee naar het stadion? Menig supporter zal zeggen: ik ga liever met een medisch mondkapje naar het voetbal dan niet naar het voetbal", aldus De Jong. "Ons advies is: gebruik de evenementen als laboratorium. Hoe mooi is het dat je daar kunt experimenteren, om op te kunnen schalen. Daar heb je als hele samenleving iets aan."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen