Götze traint al met A-selectie mee en wil de titel pakken met PSV

8 oktober 2020, 14:36

Mario Götze denkt over enkele weken al inzetbaar te zijn voor PSV. De kersverse aanwinst is al per direct aangesloten bij de A-selectie van de Eindhovenaren. Als hij straks fit is om speeltijd te krijgen, voorziet hij voor zichzelf een rol op het middenveld. "Ik ben misschien wel een halve nummer tien. Natuurlijk willen we veel wedstrijden winnen en de titel pakken."

Dat heeft Götze verteld tijdens de persconferentie bij de presentatie van de oud-wereldkampioen. Dat Roger Schmidt een grote rol heeft gespeeld in zijn gang naar Eindhoven, wordt bevestigd door de middenvelder. "Ik had al een paar maanden contact met hem en niet alleen op de slotdag. Ik ken zijn filosofie van zijn periode bij Bayer Leverkusen. Ik keek er echt naar uit om hierheen te komen en om hier onder hem en zijn filosofie te spelen. De trainer was beslissend in mijn keuze", aldus de aanwinst, die helemaal fit is.

"De stofwisselingsziekte is helemaal verholpen, dat speelt totaal niet meer", vertelde Götze. "Ik heb wel een goede fysieke basis en heb de medische keuring doorstaan, maar ik zal eerst een paar weken met de groep moeten trainen, moeten acclimatiseren en het team moeten leren kennen om minuten te kunnen maken."

Lees ook'Komst van Götze was maar bij een paar mensen bij PSV bekend'

De positie in het elftal die Götze voor ogen heeft, is centraal op het middenveld. "Daar pas ik het beste in dit systeem. Maar ik moet goed trainen en zorgen dat ik ga spelen", wilde hij niet op de zaken vooruitlopen tijdens zijn presentatie. "Ik heb vooral zin om veel te spelen lekker te voetballen. Dat is de reden dat ik hier ben."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen