Götze maakte keuze 'op gevoel' en is inzetbaar in Europa League

7 oktober 2020, 09:53

Mario Götze is komend seizoen ook actief in de Europa League namens PSV. De Eindhovenaren hebben hem tijdig genoeg ingeschreven voor het toernooi, waardoor hij ook bij de UEFA bekend staat als voetballer van PSV. In de Eredivisie is dat uiteraard ook gelukt. Zelf kijkt de voormalig wereldkampioen uit naar zijn nieuwe avontuur.

"Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger (Schmidt, red.) gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland", zegt Götze op de clubsite van PSV. "Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben en blijf een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden."

Götze had een aflopend contract bij Borussia Dortmund, waarmee hij nog lang doorvoetbalde vorig seizoen. "Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden." De middenvelder annex aanvaller speelt met rugnummer 27 op zijn shirt komend seizoen.

Lees ookDe Jong blij met buitenkansje Götze en looft rol Schmidt 

Volgens het Eindhovens Dagblad was Götze niet de enige grote naam die naar Eindhoven was gekomen als het aan trainer Schmidt lag. 'Als het aan coach Schmidt had gelegen, was ook de Sloveense middenvelder Kevin Kampl naar Eindhoven gekomen, maar hij was financieel echt onhaalbaar', schrijft het medium. 'Bij PSV moet Götze zijn - vanuit het perspectief van een wereldster beredeneerd - wat ingeslapen carrière nieuw leven zien in te blazen en de club gokt erop dat hij dat als 28-jarige nog moet kunnen. (...) Götze is waarschijnlijk sneller inzetbaar dan Van Ginkel, die nog even moet wachten op een terugkeer op het veld.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen