Engelse top komt met 'Big Picture': terug naar 18 clubs

11 oktober 2020, 18:44

Er staat mogelijk een grote verandering op stapel in het Engelse voetbal op lange termijn. De Premier League-clubs Liverpool en Manchester United zouden het project 'Big Picture' willen gaan starten en als gevolg van de coronacrisis de hoogste afdeling in Engeland willen terugbrengen tot achttien clubs. Het is een van de aanbevevlingen van het geschreven voorstel.

Dat schrijft The Telegraph althans. De Amerikaanse eigenaren van Liverpool en Manchester United zouden dit hebben geïnitieerd, waarbij Football League Championship (de organisatie van de drie competities onder de Premier League) al zou hebben toegestemd. In ruil voor die extra ploegen krijgen van de clubs in het Championship en lager een kwart van de tv-gelden, waarbij de negen clubs die het langst in de Premier League spelen meer beslissingsrechten krijgen.

Het vertrek van twee clubs uit de hoogste afdeling van Engeland zou een financiële crisis voor de overige clubs in de Premier League kunnen voorkomen als gevolg van de coronacrisis. Ook wordt er afscheid genomen van de stemstructuur van de Premier League: niet elke club heeft langer één stem, maar de clubs die langer in de Premier League spelen, krijgen relatief meer rechten (Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal, Everton, Southampton en West Ham United). Dat zou ee groot voordeel betekenen en de clubs veel macht geven. 

Andere voorgestelde wijzigingen in het Big Picture-project zijn onder meer het schrappen van de League Cup en het Community Shield, waar een nieuw 'Premier League-zomertoernooi' voor in de plaats zou moeten komen. Hoewel de EFL dus zou hebben ingestemd met het voorstel, is een akkoord voor de Premier League-clubs nog ver weg. Niet vooor alle clubs biedt dit idee voordelen, terwijl alle clubs momenteel nog 'gewoon' één stem hebben. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen