Spoorboekje: Oranje op rapport, Glazen Bol en Nations League

8 september 2020, 07:00   Bijgewerkt: 7 september 2020, 23:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 8 september.

Specials

Oranje op rapport

Het Nederlands elftal leed maandagavond een kansloze nederlaag tegen Italië. Alhoewel het verschil slechts één goal was, maakte Oranje nauwelijks aanspraak op een resultaat. FCUpdate.nl legt de internationals zoals altijd langs de meetlat.

De Glazen Bol deel I

Krijgen we dit seizoen wél een officiële kampioen? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel I waagt hoofdredacteur Nathan Sprey een voorspelling.

Wedstrijden

Zweden – Portugal (20.45 uur)

Naast de strijd in de Nations League, waarin Portugal de reputatie als titelhouder in het eerste duel direct waarmaakte door Kroatië te verslaan, is het ook de vraag of Cristiano Ronaldo in actie komt. De Portugees ontbrak de laatste interland vanwege een infectie in zijn teen, maar lijkt fit genoeg voor speeltijd. De aanvaller van Juventus staat op 99 interlanddoelpunten en wil zo graag naar de honderd... Krijgt hij daarvoor ditmaal de kans?

België – IJsland (20.45 uur)

Met Engeland als grote directe concurrent mag België net als tegen Denemarken geen fout maken in de Nations League. Zonder Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zal het wellicht geen eenvoudig klusje worden, maar in eigen huis mag het niet verliezen van laagvlieger IJsland, dat het in eigen huis Engeland nog wel moeilijk maakte zaterdag.

Nederland O21 – Noorwegen O21 (20.00 uur)

Na de klinkende zege bij Wit-Rusland gaat de formatie van Marcel Groninger vanavond op jacht om de foutloze EK-kwalificatie een goed vervolg te geven. In Noorwegen had het getuige de 0-4 zege geen moeite met de leeftijdsgenoten, terwijl Cody Gakpo, Daishawn Redan, Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik ook weer inzetbaar zijn voor Jong Oranje. Komt er opnieuw een zege?

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong Oranje – Jong Noorwegen, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de EK-kwalificatie

20.15 uur: Nations League Switch, Ziggo Sport, schakelkanaal van alle duels in de Nations League

20.35 uur: Denemarken – Engeland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

22.15 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen