'Koeman treft Elche in de Joan Gamper Trophy'

13 september 2020, 23:25

Ronald Koeman speelt komend weekend met FC Barcelona tegen Elche voor de Joan Gamper Trophy. De jaarlijkse oefenwedstrijd in Catalonië is het hoogtepunt van de voorbereiding, waarop normaliter alle spelers en de technische staf aan het publiek worden voorgesteld. Ondanks dat het ditmaal in een aangepaste vorm gedaan moet worden, gaat het vooralsnog wel door.

Dat schrijft Marca althans. Op 19 september schrijft het medium dat de Catalanen het 'oefentoernooi' spelen tegen Elche, dat eveneens nog niet in actie kwam in La Liga door de uitgestelde duels (FC Barcelona en Sevilla). Het oefentoernooi is er sinds 1966 elk jaar in de voorbereiding, liefst 42 keer wonnen de Blaugranas het vriendschappelijke treffen. Afgelopen seizoen werd Arsenal verslagen (2-1).

Het is wél voor het eerst sinds 1994 dat FC Barcelona tegen een Spaanse ploeg speelt om de beker, destijds ging het onderuit tegen Valencia. Normaliter speelt Barça namelijk tegen buitenlandse opponenten, maar dat kan ditmaal vanwege het coronavirus niet. De beker is vernoemd naar Joan Gamper, die in 1899 FC Barcelona oprichtte.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen