KNVB deels tevreden over test met publiek bij herstart Eredivisie

13 september 2020, 19:57

De KNVB is over de hele linie niet ontevreden over de eerste speelronde in de Eredivisie als het gaat over het gedrag van de fans op de tribune. Hoewel er in diverse stadions gejuich plaatsvond – dat tegen de regels is – is men in Zeist niet ontevreden. "Wellicht dat sommigen nog moesten wennen", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Dat stelt de voetbalbond tegenover de NOS, tegen wie het overall postief is over de eerste speelronde. "Dit is slechts één aspect en één van de vele regels, over het algemeen zijn we positief en zeer blij dat er weer is gevoetbald." Onder andere bij FC Twente en FC Groningen werd er harder gejuicht dan volgens de regels is toegestaan. Mogelijk worden die clubs bestraft met een wedstrijd met minder publiek dan in de eerste speelronde.

"Hoewel niet elk geluid in het stadion direct als een massaal en langdurig spreekkoor aangemerkt kan worden, merken we dat dit nog niet overal vlekkeloos ging", erkende de woordvoerder van de voetbalbond. "Dit is slechts één aspect en één van de vele regels, over het algemeen zijn we positief en zeer blij dat er weer is gevoetbald."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen