Gudde: spelers Oranje hebben geen coaches genoemd

11 september 2020, 22:25

Eric Gudde heeft bevestigd dat de spelersraad van het Nederlands elftal inderdaad géén namen heeft neergelegd bij de KNVB. Eerder kwam naar buiten dat Henk ten Cate zou zijn geopperd door de belangrijke spelers van Oranje, maar de directeur betaald voetbal ontkracht dat net als Marten de Roon eerder deed.

Dat vertelt hij in een interview met het NRC. "Wij wilden weten hoe zij naar de samenwerking met de staf kijken, wat vinden zij belangrijk? Wij herkennen veel, want Nico-Jan zit veel uren in de trainingskampen", aldus Gudde, die ook verwijst naar de woorden van De Roon, die de berichtgeving glashard ontkende.

"Had ik zelf gezegd kunnen hebben. Wij hebben zaterdag met een spelersafvaardiging gesproken. Er werd gesuggereerd dat de groep bij ons binnenloopt en een lijstje met namen inlevert. Niets is minder waar", stelt Gudde. "We vragen ook aan wat voor type of naam zij denken. Dan wordt er wel eens een naam genoemd in de zin van: kunnen we daar even over praten. Maar niet meer dan dat."

De berichtgeving dat Frank Rijkaard gepolst zou zijn, wil hij niet bevestigen of ontkennen. "Wij kloppen aan bij die persoon of personen, waarvan wij denken dat het de beste oplossing is in deze situatie bij deze groep", verzekert Gudde.

Lees ookDe Roon helder: "Spelersraad heeft geen namen genoemd"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen