Gisteren gemist: Ajax en PSV winnen, verlies PSG en geruchten

14 september 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13 september.

PSV verstoort dramatische rentree van Robben bij FC Groningen

PSV heeft zondagavond een eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion hadden de Eindhovenaren weinig te vrezen van de gastheer, die Arjen Robben na een half uur [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372396/robben-ging-nog-voor-einde-van-het-duel-naar-huis/,_blank,spelen uit zag vallen met een blessure]. Onder aanvoering van uitblinkers Cody Gakpo en Noni Madueke wonnen de gasten uit Noord-Brabant uiteindelijk overtuigend met 1-3.

Antony bezorgt rood Ajax eerste zege in vier jaar bij seizoensstart

Het is Ajax zondagmiddag voor het eerst in vier seizoenen tijd weer eens gelukt om de openingswedstrijd van het seizoen te winnen. Dat had echter nog flink wat voeten in de aarde aangezien de Amsterdammers na een klein half uur met tien man kwamen te staan, nadat Nicolas Tagliafico hands maakte, terwijl Mohamed Rayhi erdoor was. Door een afstandsschot van debutant Antony wist Ajax desondanks een moeizaam kansen creërend Sparta met 0-1 te verslaan.

Paris Saint-Germain opnieuw onderuit ondanks terugkeer Neymar

Paris Saint-Germain kent een rampzalige seizoensstart in de Ligue 1. Nadat het eerste duel zonder alle grote sterren werd verloren, ging het zondagavond in eigen huis ook kopje onder tegen Olympique Marseille. Ondanks de terugkeer van onder andere Neymar en Ángel Di Maria waren de bezoekers met invaller Kevin Strootman te sterk voor de verliezend Champions League-finalist (0-1). In de slotfase vielen er bovendien nog vijf rode kaarten. 

PSV vindt startbod op Hendrix nog te laag voor onderhandelingen

PSV is niet bereid om zomaar mee te werken aan een vertrek van Jorrit Hendrix. De Eindhovenaren willen een kleine drie miljoen euro ontvangen voor de middenvelder. Het huidige bod van het Italiaanse Spezia is in elk geval nog onvoldoende om de onderhandelingen te starten.

Van der Water wil graag stap naar Orlando City maken

Silvester van der Water hoopt voor het einde van de transferwindow een transfer te kunnen maken naar Orlando City. De aanvaller was bij de start van het nieuwe seizoen de absolute uitblinker, maar staat in de belangstelling van de MLS-club. Zelf staat hij meer dan open voor deze unieke kans. "Ik wil er graag heen. Het is een heel mooi avontuur en een droom voor mij."

Verzwakt Valencia verslaat Levante door veerkracht

Valencia is het nieuwe seizoen ondanks alle veranderingen in deze zomer goed begonnen. In eigen huis moest het zondagavond duidelijk wennen tegen Levante en kwam het tot twee keer toe op achterstand. Maar zonder Jasper Cillessen toonde het elftal veerkracht en sloot het de Derby del Turia af met een fraaie zege: 4-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen