Derksen weer terug: "Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan"

11 september 2020, 20:49

Johan Derksen heeft vrijdagavond aan het begin van Veronica Inside een statement afgegeven over zijn rol in het programma de laatste weken. De analist wilde stoppen na een forse soap aan het einde van het afgelopen tv-seizoen, maar moest toch verdergaan van John de Mol. Met een lang referaat lijkt er definitief een streep te zijn gezet onder de onderlinge vete. 

Dat deed Derksen na de opening van het tv-programma, waar hij direct een grapje maakte en zei zin te hebben in een thema-avond. "Ik was heel erg boos, we worden geterroriseerd door de cancel-hype. Je krijgt een etiket, homofoob, racist. Heel Nederland dreigt in paniek te raken, maar ik heb er niet wakker van gelegen. Maar jij als presentator ging de tegenpartij pleasen, zo heb ik dat ervaren", aldus Derksen, over de ophef rondom rapper Akwasi, wat de aanleiding was voor de onrust. 

"Dat heb ik als verraad ervaren. Dit programma had schijt aan de hele wereld en wij staan voor de consequenties. Dus ik moest hier weg of jij moet weg. Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan, maar dat is niet gelukt", legt Derksen uit. "Ik heb niks tegen jou, want ik heb ook goed met je samengewerkt. Ik ben ook niet boos, maar je had het programma-format verkracht."

Lees ookDerksen: "Ik maak me ook geen zorgen over de chemie"

Door ingrijpen van John de Mol ging Veronica Inside toch verder in het nieuwe seizoen. "Hij belde en toen voelde ik de bui wel hangen", aldus Derksen, die nog even met Wilfed Genee in discussie ging over diens rol. Op advies van de presentator werd die discussie beëindigd, volgens Genee zouden ze er 'toch niet uitkomen'. Wel wordt er nog een keer in de privé-sfeer verder gepraat over dit onderwerp.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen