Van Dijk begrijpt Koemans keuze: 'Afscheid van succesvol coach'

19 augustus 2020, 14:53

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk heeft no hard felings richting bondscoach Ronald Koeman. De captain van het Nederlands elftal baalt van het vertrek, maar heeft begrip voor de beslissing. 'Ik begrijp dat hij zijn droom wil waarmaken. De recente gebeurtenissen in de wereld en zijn persoonlijke leven hebben daar zeker een rol in gespeeld. Trainer succes!'.

Daarbij doelt Van Dijk op de ontwikkelingen van het coronavirus, die ervoor zorgden dat het EK werd uitgesteld, maar zeker ook op de hartproblematiek waarmee de coach te kampen kreeg. In mei werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij na een flinke fietstocht niet goed was geworden. Hij heeft een hartkatheterisatie ondergaan.

'Vanaf deze plaats feliciteer ik Ronald Koeman met zijn transfer naar FC Barcelona', schrijft de captain van Oranje. 'Oranje neemt afscheid van een ervaren en succesvol coach. Maar er is ook die bijzondere band tussen ons. Hij haalde me naar de Premier League en heeft mij de aanvoerdersband van Oranje gegeven.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen