United handelde snel, meer clubs wilden Van de Beek

31 augustus 2020, 08:03   Bijgewerkt: 31 augustus 2020, 10:20

Manchester United zette afgelopen week veel vaart achter de transfer van Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder stond al veel langer op het lijstje van The Red Devils, maar vanwege toenemende concurrentie op de transfermarkt wilde vice-voorzitter Ed Woodward de overgang zo snel mogelijk in kannen en kruiken hebben. Om die reden ontbrak de Ajacied afgelopen weekend al tegen Eintracht Frankfurt.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Nadat United naast de komst van Jadon Sancho greep, wilde Woodward niet nog een keer mistasten op de transfermarkt, waardoor er snel geschakeld werd met Van de Beek, die sinds de komst van Ronald Koeman ook sterk aan FC Barcelona werd gelinkt. 'Woodward was met name op zijn hoede voor een te verwachten overval, zoals FC Barcelona die vorig jaar uitvoerde bij Frenkie de Jong', aldus de ochtendkrant. Destijds had De Jong al een akkoord gesloten met Paris Saint-Germain. 

Ook zou vanuit de Premier League nog andere interesse zijn gekomen, volgens The Mirror zou Tottenham Hotspur nog hebben geprobeerd om hem voor de neus van Manchester United weg te kapen. Eerder had Real Madrid al eens een akkoord gesloten over Van de Beek, voor wie de Madrilenen – voor de coronacrisis overigens – zo'n vijftig miljoen euro wilden betalen.

De 23-jarige middenvelder levert Ajax nu minimaal 40 miljoen euro op. Die transfersom kan nog oplopen naar 45 miljoen euro. Nu zal alleen het papierwerk en de medische keuring nog worden geregeld. Dat gaat op korte termijn gebeuren. De middenvelder speelde sinds 2015 in het eerste van Ajax en heeft meer dan honderd duels voor de club gespeeld. Bovendien is Van de Beek tienvoudig international van Oranje.

{image[341408][right-half][]}Plek op het middenveld?

Hoewel Ole Gunnar Solskjær zich meermaals hard heeft gemaakt voor de komst van Van de Beek, is het wel de vraag op welke plek hij de Ajacied in gedachten heeft. Paul Pogba en winteraanwinst Bruno Fernandes zijn normaliter een zekerheid in het elftal van Manchester United, terwijl Nemanja Matic als controleur afgelopen jaar de missing link bleek bij de twee meer aanvallendere spelers en zijn basisplaats terugveroverde en ook een nieuw contract verdiende. Met Fred, Juan Mata, Andreas Bereira en Scott McTominay zijn er bovendien nog meer smaken op het overvolle middenveld. Of zullen er nog veel spelers vertrekken?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen