Suárez heeft zelf de wens om bij FC Barcelona te blijven

22 augustus 2020, 09:32

Luis Suárez is er nog altijd van overtuigd dat hij van grote toegevoegde waarde kan zijn vor FC Barcelona. Hoewel de spits veel aan de uitgang wordt gelinkt in Camp Nou, hoopt hij zelf te blijven - ook als dat voor een plaats op de bank is. De Uruguayaan sprak met Ronald Koeman nog niet over zijn toekomst, maar is er voor zichzelf wel uit. 

Dat vertelt hij tegenover El País. "Ze praten over veranderingen binnen de club, maar niemand heeft mij verteld dat ze niet met mij verder willen. Als dat de wens van de club is, zou het fijn als zijn als de verantwoordelijke ook rechtstreeks tegen mij zou vertellen", aldus de spits over het optreden van Josep Bartomeu, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371255/bartomeu-project-koeman-met-messi-ter-stegen-en-dembele/,_blank,die de naam van Suárez duidelijk niet noemde in het lijstje van spelers met wie Ronald Koeman verder wil].

"Ik zit nu zes jaar bij Barça, lang genoeg dat ze kunnen zeggen wat ze denken. Ik ben beter en fitter dan de mensen die me eruit willen hebben", aldus de spits, die wel ruimte laat voor gesprekken. "Ik wil ook het beste voor de club. Mijn idee is om verder te gaan hier, maar als de club denk dat ik vervangbaar ben, heb ik er geen probleem mee om te overleggen met degenen die beslissen."

Lees ook'Koeman heeft Memphis op lijstje

Ook als zijn rol komend seizoen minder wordt, zou Suárez – die overigens nog niet met Koeman heeft gesproken - willen blijven. "Concurrentie is alleen maar goed en als ik op de bank moet starten, heb ik daar geen problemen mee. Ook dan kan ik nog veel bijdragen aan deze club", stelt de aanvaller, die denkt dat er overtrokken gereageerd wordt momenteel in Catalonië.

"Ik herinner me dat in Madrid, het jaar dat Ajax hen uit de Champions League gooide, ze zeiden dat Toni Kroos klaar was, ze met Luka Modric wilden stoppen, ze zeiden dat Sergio Ramos een ramp was", legt hij uit. "En het jaar daarop ging alles beter en opnieuw waren het allemaal fenomenen en vormden ze een legendarisch team."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen