Spoorboekje: Oranje-selectie, Eerste Divisie gaat van start

28 augustus 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 28 augustus.

Nieuws

Selectie Oranje

Het vertrek van Ronald Koeman is pas een week geleden, toch wacht voor Oranje gewoon een nieuwe bijeenkomst voor duels in de Nations League. Met Dwight Lodeweges als eindverantwoordelijke zal er wellicht een iets andere selectie komen, of voert hij het beleid van voorganger Koeman gewoon door? Interessant om te zien is wie er worden opgeroepen en wie niet. 

Specials

Dit zijn de absolute favorieten en outsiders in de Eerste Divisie

De bal gaat in Nederland na een maandenlange onderbreking eindelijk weer echt rollen. De Eerste Divisie wordt afgetrapt en op de eerste speeldag komt er met SC Cambuur meteen de koploper van het afgelopen seizoen weer in actie. De Leeuwarders zijn gebombardeerd tot absolute favoriet, maar wie komen er nog meer in aanmerking voor de plekken om promotie naar de Eredvisie? Een overzicht van de meest aannemelijke titelfavorieten én outsiders. 

Wedstrijden

SC Cambuur – NEC (21.00 uur)

Als onbeloond en ongekroond kampioen van afgelopen seizoen ligt de druk er komend jaar vol op bij SC Cambuur. Een goede seizoensstart is om die reden flink gewenst bij de Leeuwarders, die een redelijk eenvoudig programma hebben. Makkelijker dan vorig seizoen, is dat de ideale start om de vorm van afgelopen jaar weer op te pakken? NEC pakte vorig jaar een knap punt in Leeuwarden (0-0), wat dat betreft zijn de mannen van Henk de Jong gewaarschuwd. 

Olympique Lyon – Dijon (21.00 uur)

Na de goede prestaties in de Champions League kreeg de formatie van Memphis Depay een week langer rust om bij te komen van de inspanningen in het miljardenbal. Zodoende is het voor Lyon de openingswedstrijd tegen Dijon in de Franse competitie. Vorig jaar verliep het teleurstellend in de Ligue 1, begint het ditmaal beter? 

KV Oostende – Anderlecht (20.45 uur)

De seizoensstart van Anderlecht is na het zo matige vorige jaar opnieuw tegenvallend. Er werd weliswaar nog niet verloren, anderzijds werden er wel al tweemaal punten gemorst. Op bezoek bij KV Oostende - dat slechts een schamel puntje haalde tot dusver - wordt de eerste zege verwacht van de ploeg van Vincent Kompany.

Voetbal op tv

15.55 uur: Feyenoord – Hamburger SV, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

18.45 uur: Jong FC Utrecht – FC Eindhoven, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: KV Oostende – Anderlecht, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van Jupiler Pro League-duel

21.00 uur: SC Cambuur – NEC, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen