Spoorboekje: laatste test AZ, ontknoping Italiaanse promotiestrijd

20 augustus 2020, 07:00   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 augustus.

Nieuws

Schema Premier League

Er wordt vandaag meer duidelijk over hoe het nieuwe Premier League-seizoen eruit gaat zien. De FA komt met het nieuwe speelschema naar buiten. De verwachting is dat Manchester United en Manchester City door hun Europese verplichtingen van dit seizoen niet in actie hoeven komen in de eerste speelronde.

Wedstrijden

AZ - Fortuna Sittard (16.30 uur)

De voorbereiding van AZ op de voorronde van de Champions League verloopt vooralsnog verre van soepel. De ploeg van Arne Slot heeft zonder Calvin Stengs opeens heel veel moeite met scoren en verloor daarom vier van de vijf wedstrijden. Fortuna Sittard is echter een maatje kleiner dan waar de Alkmaarders eerder tegen hebben geoefend. Komt AZ nu wel tot scoren en tot een zege? 

FC Utrecht - sc Heerenveen (21.00 uur)

De namen van Heerenveen en Utrecht werden nog weleens in adem genoemd, maar die tijd lijkt echt voorbij. Waar de Domstedelingen een aanval willen doen op de bovenste ploegen, zal Heerenveen heel blij zijn als het niet in degradatienood komt komend seizoen. De Friezen hebben het loodzwaar met de gevolgen van de coronacrisis en verloren met 5-1 van De Graafschap. Gaat het tegen FC Utrecht beter?

Spezia - Frosinone (21.15 uur)

Welke ploeg maakt de Serie A compleet? Met Spezia komt er een zeer onbekende ploeg naar het hoogste niveau van Italië, terwijl Frosinone een knipperlichtrelatie heeft met de Serie A. In 2015 promoveerde het, een jaar later degradeerde het en dat wisselde elkaar de laatste jaren af. Ondanks dat Spezia het eerste duel met 0-1 won, staat de winnaar vast als dat schema zich doorzet. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Almere City – FC Den Bosch, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: FC Utrecht – sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

21.55 uur: Elche – Girona, Ziggo Sport, live verslag van het duel om promotie-/degradatie

23.00 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen