Spoorboekje: Champions League, Ajax O19 en tekent Koeman?

18 augustus 2020, 07:00   Bijgewerkt: 17 augustus 2020, 23:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 18 augustus.

Nieuws

Koeman naar Barça

De vraag is niet langer of Ronald Koeman vertrekt als bondscoach van Oranje, maar wanneer. Diverse media weten dat Koemans droom in vervulling gaat: hij wordt trainer van FC Barcelona. Na het ontslag van Quique Setien is de weg helemaal vrij. Er gaan geruchten dat Sneeuwvlokje vandaag al tekent in Camp Nou. 

Wedstrijden

RB Leipzig - Paris Saint-Germain (21.00 uur)

Een van de absolute verrassingen tegen op voorhand een van de favorieten voor de eindzege. Sinds de Qatarese miljoenen snakt PSG naar de eindzege van de Champions League. Dichterbij dan dit jaar kwamen de Parijzenaars niet. Voor het eerst in 25 jaar behoort PSG tot de laatste vier. In de halve finale wacht echter een loodzware klus. RB Leipzig, dat in 2009 pas werd opgericht, schakelde Tottenham Hotspur en Atlético Madrid al uit. 

Celtic - KR (20.45 uur)

Terwijl de halve finale van de Champions League bezig is, wordt er ook in de voorbereiding op het nieuwe toernooi alweer door serieuze ploegen gespeeld. De kampioen van Schotland komt in actie, net als bijvoorbeeld Legia Warschau, Qarabag en Rode Ster Belgrado. Ajax zal het met een heel schuin oog wellicht volgen gezien de prestaties van Lyon. Young Boys, Dinamo Zagreb, Astana en Ludogorets zijn andere zware ploegen die de Amsterdammers kunnen treffen in een eventuele voorronde. 

Midtjylland O19 - Ajax O19 (15.00 uur)

In navolging van de Champions- en Europa League gaat ook de Youth League van afgelopen seizoen nog verder. Ajax is daarin nog wél vertegenwoordigd, maar kan geen beroep doen op Naci Ünüvar, Devyne Rensch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor. De talenten krijgen de kans om zich te laten zien aan Erik ten Hag, maar missen daardoor wel het Youth League-toernooi in Zwitserland 

Voetbal op tv

17.40 uur: Wolfsberger AC - Ajax, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel 

18.45 uur: NEC - TOP Oss, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

20.30 uur: Paris Saint-Germain - RB Leipzig, Ziggo Sport, live verslag van de Champions League-wedstrijd

23.00 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen