Officieel: Koeman is de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona

19 augustus 2020, 11:30   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 11:45

Ronald Koeman is officieel de nieuwe trainer van FC Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal is woensdag gepresenteerd door de Catalaanse club, waar hij in eerste instantie een tweejarig contract tekent. Zijn aanstelling betekent tegelijkertijd dat hij vertrekt bij de KNVB, dat op zoek moet naar een nieuwe coach voor Oranje. Tot die tijd neemt Dwight Lodewes de honneurs waar. 

Dat hebben FC Barcelona en de KNVB bekend gemaakt woensdagochtend. "Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn. De afgelopen twee en een half jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen", blikt Koeman terug op de site van de KNVB. "Ik kijk met trots terug wat we samen in die periode hebben bereikt. Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd. Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden."

Assistent-trainer Dwight Lodeweges neemt de taak van Koeman over in de komende interlandperiode. Oranje speelt dan twee wedstrijden in de UEFA Nations League, tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Wel zoekt de KNVB in principe verder naar een nieuwe bondscoach. Koeman wordt woensdag om 18.00 uur aan de pers gepresenteerd. Eerder was hij werkzaam bij onder andere Ajax, PSV, Feyenoord, Benfica, Valencia en de laatste jaren dus als bondscoach van het Nederlands elftal.

In navolging van Rinis Michels, Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Louis van Gaal is hij de vijfde Nederlandse coach van FC Barcelona. De verwachting is dat hij Alfred Schreuder en Henrik Larsson meeneemt als assistenten, maar daarover is officieel nog geen mededeling gekomen vanuit Catalonië.

Lees ookBartomeu: "Tijd Koeman met Messi

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen