Koeman weer topkandidaat bij FC Barcelona: 'Het is nu of nooit'

17 augustus 2020, 07:40

Ronald Koeman is een van de belangrijkste kandidaten om de nieuwe trainer van FC Barcelona te worden. De oefenmeester wil nog niet reageren op de sterke geruchten, maar in Catalonië wordt hij al gezien als de absolute topkandidaat. Ook in de Nederlandse pers worden de geluiden steeds concreter en wordt zelfs gesproken over een 'nu-of-nooit-moment'. 

Dat weet Voetbal International althans, tegen wie de bondscoach vooralsnog niet wil reageren. Het medium weet net als in Spanje dat ook Xavi Hernández (Al-Sadd) en Mauricio Pochettino (clubloos) in beeld zijn, maar Koeman zou zelfs al zijn gespot in Catalonië. Verwacht wordt dat Setién vandaag (maandag) de club moet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371175/setien-na-spoedvergadering-ontslagen-bij-fc-barcelona/,_blank,verlaten na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München]. Sowieso was afgesproken dat na het eerste half jaar geëvalueerd zou worden over de samenwerking.

Lees ook: Geruchten nemen toe: Ronald Koeman gespot in Barcelona

Het Algemeen Dagblad heeft nog wel wat vraagtekens over alle geruchten. 'Koeman heeft gegarandeerd tot en met het EK bondscoach van Oranje te willen blijven. Bovendien zal Koeman weinig zin hebben een contract van één jaar te tekenen. Vóór juni volgend jaar worden er immers verkiezingen gehouden en komen er een nieuwe voorzitter en bestuur, met hun eigen ideeën', schetst het AD. 'Niettemin lijkt Bartoméu de kandidatuur van Koeman te willen voorstellen. De bondscoach voedde die geruchten door gisteren op het vliegveld van Barcelona gespot te worden, toen hij een privévlucht terug naar Nederland nam.'

De Telegraaf weet ook van de interesse en noemt het 'een ramp' als na Sarina Wiegman ook Koeman zijn vertrek zou aankondigen bij de KNVB. 'Een interessante vraag voor alle partijen - en misschien wel de meest cruciale - is of dat EK er over ruim negen maanden nog wel komt', schrijft de ochtendkrant. Koeman had beloofd sowieso tot dat toernooi werkzaam te blijven in Zeist, maar het toernooi is met een jaar uitgesteld.

Om die reden werd Barcelona in januari nog afgewezen, maar blijft Koeman de verleiding weerstaan? 'Koeman wordt in Spanje beschouwd als de topkandidaat om FC Barcelona komend seizoen onder zijn hoede te nemen', weet de ochtendkrant die de verschijning van de Nederlander in Barcelona wel enigszins nuanceert. 'Koeman is sinds enige tijd met regelmaat in Barcelona, omdat hij daar al meer dan een half jaar geleden een appartement heeft gekocht. Door de coronamaatregelen in de Catalaanse stad was hij aanvankelijk maandenlang niet in staat om er gebruik van te maken.'

'Nu of nooit voor Koeman'

In dezelfde krant wijdt Valentijn Driessen zijn column ook aan de bondscoach van Oranje, voor wie het heel onzeker is wanneer hij met Oranje weer kan spelen. 'Het is daarom niet uitgesloten dat voor FC Barcelona-president Bartomeu driemaal scheepsrecht is en hij niet meer vergeefs zal aankloppen bij de Nederlandse bondscoach. Zeker omdat Koeman weet dat met de presidentsverkiezingen in 2021 bij FC Barcelona de kans klein is dat hij als stemmentrekker door één van de kandidaten naar voren zal worden geschoven.' Daarom is het in zijn ogen 'nu of nooit' voor de bondscoach.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen