Koeman over De Jong: "Krijgt de rol die hij bij Ajax en Oranje had"

20 augustus 2020, 20:56

Frenkie de Jong kan zich vanaf komend seizoen verheugen op zijn 'vaste' plaats bij FC Barcelona in het elftal. De nieuwe coach Ronald Koeman heeft aangegeven de voormalig Ajacied in zijn kracht te gebruiken en dat is de plek in het elftal die hij in Amsterdam én bij het Nederlands elftal invulde.

Dat heeft hij verzekerd tegenover de NOS. "Als je investeert in een jonge speler en je betaalt er veel geld voor, dan moet je hem ook op een positie laten spelen waar hij rendement heeft", stelt Koeman. "Ik was een keer bij Barcelona toen ik hem op een plek zag spelen, waarbij ik dacht: dat zou ik als trainer niet doen."

Lees ookKoeman: Frenkie is het beste op de plek van Busquets 

Koeman gaat hem dus niet gebruiken als linkermiddenvelder, zoals afgelopen seizoen, maar als verbindingsspeler tussen verdediging en middenveld. "Dat heeft hij bij Ajax laten zien en bij het Nederlands elftal ook. Daar gaat hij bij FC Barcelona ook spelen. En daar is concurrentie, dus dan moet hij goed zijn, moet hij fit zijn. Maar wel op een positie die hem het beste ligt."

Koeman zag nog een speler in de selectie van Barcelona, waar hij denkt dat meer uit te halen is. "Dat geldt ook voor Antoine Griezmann. Dat is geen echte buitenspeler. Hij moet op een positie spelen die hij gewend is en waar hij gezien zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komt. Dat is het belangrijkste van de trainer, dat je je spelers kent."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen