Heerenveen ook pijnlijk onderuit bij een nog incompleet Utrecht

20 augustus 2020, 22:47

De zorgen voor sc Heerenveen blijven onverminderd groot. Na de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen De Graafschap speelde de ploeg van Johnny Jansen donderdagavond ook een kansloze wedstrijd op bezoek bij een nog uitgekleed FC Utrecht (4-1). De conclusie dat er hard versterkingen nodig zijn, werd nog maar eens pijnlijk onderstreept.

Adam Maher, Sander van de Streek, Willem Janssen, Joris van Overeem, Leon Guwara, Bart Ramselaar en aanwinsten Eljero Elia en Mimoun Mahi ontbraken donderdagavond allemaal bij een bijna 'tweede elftal' van FC Utrecht, desondanks waren de Domstedelingen heer en meester in De Galgenwaard. De ploeg speelde sc Heerenveen bij tijd en wijle van het kastje naar de muur. Met name achterin – de Friezen zouden Timo Letschert op het oog hebben als versterking – stond het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371123/heerenveen-zet-zichzelf-voor-schut-bij-de-graafschap/,_blank,net als tegen De Graafschap] niet goed bij de ploeg van trainer Johnny Jansen, die tot overmaat van ramp Ibrahim Dresevic met een liesblessure naar de kant zag gaan.

Een nog uitgekleed Utrecht kon in de tweede helft vrijwel geen pijn worden gedaan, al mag je hopen voor sc Heerenveen dat er ook bij hen nog enkele versterkingen worden gehaald. Met alleen Letschert zullen de Friezen geen hoge ogen gaan gooien in de Eredivisie, al is het al langer bekend dat er financieel weinig mogelijk is. Zorgwekkend is ook dat bijvoorbeeld winteraankoop Runnar Esepejord slechts een kwartier speeltijd kreeg en hij (de veel in actie komende) jeugdspelers boven zich moet dulden. Gezien de volledig vrije kans die hij een kwartier voor tijd om zeep hielp, was dat overigens wel begrijpelijk. De misser werd extra pijnlijk, omdat Gyrano Kerk in de slotfase ook nog Utrecht's vierde maakte. 

Lees ookSC Heerenveen heeft versterkingen nodig: "We hebben zorgen" 

Opnieuw huiswerk genoeg voor de Friezen, terwijl John van den Brom vooral tevreden zal zijn over het eerste deel van de wedstrijd. In de tweede helft speelde het elftal nog te weinig klaar om zich komend seizoen als uitdager van de topploegen te profileren, maar de nog afwezige spelers zullen de Domstedelingen een flinke kwaliteitsinjectie geven. Bij Heerenveen is dat laatste nog bikkelhard nodig. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen