Gisteren gemist: soaps rondom Messi en Maguire, zege Ajax

26 augustus 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dindsag 25 augustus.

'Messi (33) wil FC Barcelona in deze zomer verlaten'

Lionel Messi (33) gaat FC Barcelona deze zomer zeer vermoedelijk verlaten. De kleine Argentijn heeft met Ronald Koeman gesproken over zijn toekomst, maar zou zijn keuze hebben gemaakt. Hij heeft de Catalaanse clubleiding inmiddels ingelicht met zijn wens om de clausule te activeren, waarmee hij de club per direct kan verlaten. Die stond opgenomen in zijn contract en kan dus worden geactiveerd.

Lees ook: Messi krijgt steun na keuze

Maguire veroordeeld voor drie strafbare feiten

Harry Maguire zit heel diep in de problemen. De aanvoerder van Manchester United is dinsdag door de rechter schuldig bevonden aan drie strafbare feiten, te weten 'zware mishandeling', 'verzet tegen arrestatie' en een 'herhaalde poging tot omkoping'. De voetballer was betrokken bij een vechtpartij met een andere groep Engelsen en moet daarvoor flink boeten. Hij heeft de eerste strafeis gehoord: een gevangenisstraf van ruim 21 maanden, maar wel voorwaardelijk. Daardoor is hij inmiddels ook uit de selectie van Engeland [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371563/united-verdediger-maguire-veroordeeld-voor-drie-strafbare-feiten/,_blank,gezet]. 

KNVB voegt Van de Looi tijdelijk toe aan staf Oranje

Erwin van de Looi is voorlopig toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. Door het vertrek van bondscoach Ronald Koeman werd Dwight Lodeweges doorgeschoven en voor hem moest een tijdelijke vervanger worden gevonden. Dat wordt de keuzeheer van Jong Oranje, die op zijn beurt weer wordt vervangen door Marcel Groninger. 

Ajax wint opnieuw, maar schrikt van uitvallen Blind

Ajax heeft dinsdagavond ook de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De Amsterdammers hadden met Hertha BSC 'een serieuze test' in de ogen van Erik ten Hag en kwamen daar met een goede voldoende vanaf. Een van richting veranderde vrije trap van Zakaria Labyad was bepalend (1-0), al sloot Ajax met een slecht gevoel af. Vlak voor tijd ging Daley Blind naar de kant, terwijl er niemand in zijn buurt was. Achteraf bleek dat zijn ICD afging, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371573/blind-s-icd-ging-af-maar-maakt-het-inmiddels-goed/,_blank,inmiddels gaat het goed]. 

Internazionale en Conte toch langer door na beraad

Internazionale-trainer Antonio Conte (51) staat ook komend seizoen nog 'gewoon' aan het roer. De oefenmeester en de Italiaanse club hebben dinsdag hun gezamenlijke toekomst besproken en daaruit kwam naar voren dat er nog wél genoeg draagvlak is om het project samen voort te zetten. Eerder leek het huwelijk na één jaar alweer te stranden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen