Gisteren gemist: Lyon schakelt City uit, onvoldoendes AZ en PSV

16 augustus 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 augustus.

Het Champions League-trauma houdt aan bij City: exit door Lyon

Manchester City is er opnieuw niet ingeslaagd om een serieuze gooi te doen naar de Champions League-winst. De ploeg van Pep Guardiola werd zaterdagavond op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld door Olympique Lyon, waar invaller Moussa Dembélé met twee doelpunten een hoofdrol op zich nam (1-3). Keeper Ederson, coach Guardiola, Aymeric Laporte en Raheem Sterling scoorden forse onvoldoendes bij City.

Guardiola wil van excuses niets weten: "We speelden niet perfect"

Pep Guardiola weigert de uitschakeling van de Champions League te wijten aan de VAR of arbiter Danny Makkelie. De Catalaanse coach werd gevraagd naar het omstreden tweede doelpunt van Olympique Lyon, maar wilde daarover niet te veel kwijt. "Ik wil daarover niet praten, dan lijkt het dat ik klaag of redenen zoek."  

Hateboer heeft vertrekwens bij Atalanta: "Goed moment"

Hans Hateboer is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hoewel de rechtsachter een uitstekend seizoen doormaakte met Atalanta Bergamo, wil de Nederlander graag ingaan op interesse uit Engeland en Spanje. Hij denkt dat afgelopen seizoen het hoogtepunt was bij zijn huidige Serie A-club. "Het is iets puur persoonlijks. De drang om nieuwe dingen te ontdekken."

PSV zakt voor eerste serieuze test met remise tegen Vitesse

PSV heeft de eerste serieuze test ter voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een onvoldoende. De Eindhovenaren maakten te weinig indruk in eigen huis tegen Vitesse, dat op voorsprong kwam en de beste kansen had op de zege. Die kwam er door een fraaie treffer van Cody Gakpo overigens niet (1-1). Extra domper was het uitvallen van Nick Viergever.

Wederom niet-scorend AZ verliest ook van Monaco: 0-2

AZ heeft opnieuw tegen AS Monaco aangetoond dat het nog altijd moeite heeft met scoren in deze voorbereiding. De Alkmaarders hadden een zware zaterdagavond tegen de Franse topclub van trainer Niko Kovac. Dankzij treffers van Aleksandr Golovin en Wissam Ben Yedder werd de vierde nederlaag uit de voorbereiding geleden door AZ (0-2).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen