Gisteren gemist: CL-finaleplaats PSG, details over komst Koeman

19 augustus 2020, 00:30   Bijgewerkt: 18 augustus 2020, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 18 augustus.

Ongrijpbare Neymar loodst PSG via pover Leipzig naar CL-finale

Eindelijk is het Paris Saint-Germain gelukt om de Champions League-finale te bereiken. Na jaren vol mislukking is de missie om naar de eindstrijd te gaan dinsdag geslaagd. RB Leipzig was vanavond in Lissabon geen partij voor de Parijzenaars, die dankzij een eclatante en verdiende 3-0 overwinning het ticket hebben bemachtigd. Neymar en Angel Di María waren niet te stoppen voor het teleurstellende Leipzig.

Larsson in beeld bij 'dure' Koeman, woensdag 'pas' presentatie 

Henrik Larsson is een kandidaat om naast Alfred Schreuder te worden toegevoegd aan de technische staf van FC Barcelona. De 48-jarige Zweed heeft momenteel geen officiële functie, nadat hij eerder in zijn thuisland bij Helsingborgs IF aan het roer stond. Mogelijk vertrekt hij ook naar Barcelona. 

Lees ookalles over de aanstelling van Koeman bij FC Barcelona

Ajax langs Wolfsberger, maar zette goede start niet door

Ajax heeft dinsdagavond ook haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC was het na een uitstekende start weliswaar minder overtuigend dan tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht, maar echt in de problemen kwamen de Amsterdammers geen seconde (2-0). RKC Waalwijk verloor op haar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371253/rkc-waalwijk-blijft-verliezen-in-voorbereiding-monsterscore-vvv/,_blank,beurt juist voor de derde keer op rij], terwijl VVV-Venlo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371253/rkc-waalwijk-blijft-verliezen-in-voorbereiding-monsterscore-vvv/,_blank,flink uithaalde]. 

Makkelie krijgt in navolging van Kuipers een EL-finale

Mooi nieuws voor Danny Makkelie: de arbiter heeft vrijdagavond de leiding over de finale van de Europa League. De Nederlander leidt het duel tussen Luuk de Jong's Sevilla en Stefan de Vrij's Internazionale, dat in Keulen om 21.00 uur op de rol staat. Het is de eerste Europese finale die de scheidsrechter onder zijn hoede mag nemen 

Bartomeu: "Tijd Koeman met Messi, Ter Stegen en Fati"

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu heeft de naderende komst van Ronald Koeman bevestigd. De preses ging in de Spaanse media in op de ontwikkelingen in Camp Nou, waar voor Lionel Messi nog 'zeker' een toekomst is. Ook Marc-André Ter Stegen, Clément Lenglet, Nelson Semedo, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ansu Fati en Ousmane Démbélé maken deel uit van Koeman's plannen. Luis Suárez behoort niet tot dat lijstje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen