Barcelona ontslaat na Setién ook technisch directeur Abidal

18 augustus 2020, 16:11   Bijgewerkt: 18 augustus 2020, 18:42

FC Barcelona heeft dinsdag alsnog per direct afscheid genomen van Éric Abidal. De technisch directeur van de Catalanen leek de storm binnen de club te overleven, maar maandagmiddag is bekend geworden dat de Fransman toch moet vertrekken. Eerder werd trainer Quiqué Setién ook de wacht aangezegd. Ronald Koeman wordt de nieuwe coach, wie Abidal gaat vervangen, is onbekend. 

Abidal wordt als technisch directeur verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van FC Barcelona. Bovendien wordt hem verweten dat de selectie momenteel niet goed in elkaar steekt. Hij was bovendien verbonden aan de komst van Setién en hoewel het leek dat hij aan mocht blijven, is er toch besloten om ook met hem te breken. Eerder lag hij afgelopen seizoen in de clinch met Lionel Messi. 

De Fransman was in 2018 de opvolger van Roberto Fernández en had als belangrijkste aankoop de komst van Antoine Griezmann, maar erg succesvol was zijn landgenoot vooralsnog niet. Het aankoopbeleid lag de jaren voor Abidal ook onder een vergrootglas, maar de twijfels heeft hij niet kunnen wegnemen. Tussen 2007 en 2013 stond de voormalig verdediger als voetballer onder contract in Camp Nou.

'De club wil Abidal bedanken professionalisme, zijn toewijding en de positieve en hechte behandeling die hij altijd heeft getoond ten opzichte van alles rondom de Barça-familie', staat in het statement te lezen. Daarin staat ook dat het gaat om een onderlinge overeenkomst, al kan het bijna niet anders dan dat Abidal is ontslagen door FC Barcelona. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen