Alleen interlands in Europa, geen fans bij oefenduel Volendam

18 augustus 2020, 19:23   Bijgewerkt: 18 augustus 2020, 23:54

De FIFA heeft een streep gezet door al het internationale voetbal wat interlands betreft tijdens de periode in september. Alleen in Europa mag er ondanks het coronavirus nog gespeeld worden. Voor onder andere Zuid-Amerikaanse teams zou gelden dat er veel spelers vanuit Europa naar Zuid-Amerika moeten reizen en dat is zeer onwenselijk, vanwege de verspreiding. 

Dat laat de FIFA weten. Eerder al ging er een streep door de WK-kwalificatieduels in Azië, inmiddels is dat dus uitgebreid naar alle interlands buiten Europa. In september gaat de tweede editie van de Nations League van start in Europa. Nederland, dan zonder bondscoach Ronald Koeman, speelt zijn eerste twee wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Voor beide duels is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam het decor. Fans zijn er niet welkom.

Lees ook: 'Interlands Oranje en Nations League op losse schroeven' 

FC Volendam – FC Groningen zonder publiek

Bij FC Volendam en FC Groningen zijn nog geen coronagevallen bekend, toch is besloten om de oefenwedstrijd zonder publiek te spelen. Eerder werd besloten dat er wel fans aanwezig zouden zijn bij de vriendschappelijke ontmoeting, maar op verzoek van de noorderlingen wordt dat toch niet gedaan. "Uiteraard hadden wij graag gezien dat onze fans aanwezig konden zijn bij deze wedstrijd. We hadden immers nét de communicatie opgestart rond de kaartverkoop. Ook voor VV Woudia als gastheer is dit een grote domper. Desondanks moet te allen tijde de veiligheid van de spelers en staf voorop worden gesteld", stelt zakelijk directeur Richard de Weijze.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen