Ajax O19 dankzij wereldgoals naar halve finale Youth Cup

18 augustus 2020, 16:57

Ajax O19 heeft zich dinsdagmiddag geplaatst voor de halve finale van de Youth League. De Amsterdammers onder leiding van coach John Heitinga (foto) rekenden dankzij drie fenomenale doelpunten af met FC Midtjylland O19, waarmee een enorme blunder van keeper Daan Reiziger onbestraft bleef (1-3).

Christian Rasmussen (fraaie poeier van afstand), Sontje Hansen (geplaatst afstandsschot) en de van Willem II overgekomen Joël Ideho (wereldstift, zie onder) maakten de doelpunten van Ajax, dat vlak voor en na rust scoorde. Door een enorme fout van keeper Reiziger – in de achtste finale nog de penaltyheld - die een terugspeelbal niet goed verwerkte, werd het weer spannend, maar niet veel later vloog de bal van debutant Ideho tegen de touwen en was het duel beslist.

Zodoende melden de Amsterdammers zich in het Zwitserse Nyon voor de halve finale van de Youth League, waarin verder Dinamo Zagreb/Benfica, RB Salzburg/Lyon en Internazionale/Real Madrid nog kunnen komen. De halve finale wordt op 22 augustus om 15.00 uur gespeeld, waarbij ofwel Benfica ofwel Dinamo de opponent is. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen