Gisteren gemist: transfer Veltman, verlies Juventus en Swansea

30 juli 2020, 00:30   Bijgewerkt: 29 juli 2020, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 29 juli.

Officieel: Ajax laat Veltman naar Brighton & Hove Albion gaan

Joël Veltman is woensdag vertrokken bij Ajax. De centrale verdediger wordt vanaf komend seizoen ploeggenoot van Davy Pröpper bij Brighton & Hove Albion, waar hij een driejarig contract ondertekent. Beide clubs hebben de deal inmiddels bevestigd. Het contract van de international van Oranje bij Ajax liep nog tot en met de zomer van 2021. Welk bedrag er voor Veltman op tafel komt, is onbekend. 

Juventus zonder De Ligt pijnlijk onderuit, zege Roma

Juventus heeft de champagne niet goed verwerkt. De kersvers kampioen van Italië ging woensdagavond zonder Matthijs de Ligt pijnlijk onderuit op bezoek bij Cagliari (2-0). Een Justin Kluivert-loos AS Roma won op bezoek bij Torino wel, terwijl de koek bij het al uitgespeelde Bologna van Stefano Denswil en Jerdy Schouten (invaller) duidelijk op was.

Streep door Premier League voor Mulder en Van der Hoorn

Erwin Mulder en Mike van der Hoorn kunnen de Premier League vergeten. Ondanks een zege in het heenduel gingen de Nederlanders van Swansea City woensdagavond onderuit bij Brentford (3-1), waardoor het is uitgeschakeld. Wel werd het in slotfase nog erg spannend na een enorme fout van Pontus Jansson, maar die bleef uiteindelijk zonder gevolgen.

Lecce pakt laatste strohalm, Zlatan-show en weer goal Immobile

Lecce heeft woensdagavond de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie uit de Serie A. De laagvlieger won op bezoek bij Udinese ondanks een achterstand en zag directe concurrent Genoa afgaan bij Sassuolo. Daardoor kan het de formatie van Lasse Schöne op de slotdag nog passeren. Verder stal Zlatan Ibrahimovic opnieuw de show en maakte Ciro Immobile zijn gewenste goal.

Vejinovic ontbindt contract in Polen en is transfervrij

Marko Vejinovic (30) is weer een vrij man. De middenvelder heeft zijn contract bij het in Polen gedegradeerde Arka Gdynia ontbonden, ondanks dat hij persooonlijk een goed seizoen draaide. De voormalig speler van onder andere AZ, Feyenoord en Vitesse zou een terugkeer naar Nederland 'een goede optie' vinden, maar staat ook open voor een avontuur van buiten de landsgrenzen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen