Buitenspeltechnologie vanaf heden onderdeel van VAR

31 juli 2020, 09:58

De VAR in de Eredivisie wordt vanaf het komende seizoen uitgebreid met buitenspeltechnologie. In de Premier League en Champions League werd afgelopen jaar al gewerkt met de inmiddels bekende strepen die worden getrokken en dat komt vanaf komend jaar ook naar Nederland, waarop scheidsrechtersbaas Dick van Egmond al langer hoopte.

Dat laat de KNVB weten. In de stadions worden momenteel de technische voorbereidingen getroffen van de extra hulpdienst, waaraan wel een flink prijskaartje hangt. Dat was de reden dat de KNVB wel twijfelde om het in te voeren, maar het desondanks uiteindelijk heeft gedaan. Om de buitenspeltechnologie te implementeren, worden alle stadions camera's geplaatst ter hoogte van de zestienmeterlijn. Alleen in de stadions van Ajax, Feyenoord en PSV verzorgde FOX Sports al standaard deze cameraposities. Tijdens de oefenwedstrijden is de optie nog niet beschikbaar.

Lees ook'KNVB overweegt foutmarge bij nieuwe buitenspelsoftware'

Verder werd Van Egmond in De Telegraaf gevraagd hoe hij tegen de invoering van een vierde en vijfde wisselmogelijkheid aankijkt, wat komend seizoen het geval is in de Eredivisie. "Een belangrijk aspect van het voetbal is ook dat goede teams de mindere teams fysiek kunnen stuk spelen. Het zou jammer zijn als dat facet teniet wordt gedaan door extra wisselen. Ik ben er nieuwsgierig naar of het invloed gaat hebben op het verloop van de wedstrijden", aldus Van Egmond, die er dus niet per se een voorstander van is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen