'Transferwindow Eredivisie verschoven en verdeeld in twee delen'

8 juni 2020, 22:50   Bijgewerkt: 8 juni 2020, 23:07

De transfermarkt in Nederland zal vermoedelijk worden opgeschoven en gesplitst. Normaliter was de markt op 9 juni opengegaan tot 1 september, de maximale twaalf weken achtereen, maar dat zal niet gebeuren. Pas op 1 juli opent de overschrijvingstermijn in Nederland vermoedelijk en op 21 juli gaat de markt alweer dicht. De negen weken die over zijn, worden ingezet afhankelijk van de ontwikkelingen in het buitenland.

Dat verzoek van de KNVB is goedgekeurd door de FIFA, zo staat in de informatie waarover FOX Sports beschikt. In Italië werd vandaag (maandag) bijvoorbeeld bekend dat de transfermarkt pas op 1 september opengaat en tot begin oktober beschikbaar blijft voor clubs. In Duitsland – waar de bal alweer een tijdje rolt - werd nog geen mededeling gedaan over het eventueel uitstellen van de transferwindow. Ook in Engeland en Spanje kwam daarover nog geen bericht naar buiten, maar de KNVB wil er rekening mee houden dat ook die worden verlaat. Dat is momenteel zelfs zeer waarschijnlijk, in Engeland komen de eerste geruchten daarover al naar buiten. 

De FIFA heeft als regel dat de window maximaal twaalf weken open mag zijn gedurende een zomerstop. Wel heeft de voetbalbond aangegeven die regels ditmaal soepel te hanteren, dus door de window op te splitsen in twee gedeeltes, kan de Eredivisie zich in een later stadium aanpassen aan de grotere Europese landen. Een (lange) periode waarin wel spelers kunnen vertrekken, maar er geen vervangers mogen worden gehaald, wordt door de beleidsbepalers van Nederland in elk geval gezien als ongewenst.

Spelers mogen buiten die periode overigens wel vertrekken naar een land waar de markt wel open is – zoals gebruikelijk -, maar als de window dicht is, mogen er geen nieuwe spelers worden ingeschreven. Omdat de Nederlandse transfermarkt sterk afhankelijk is van de buitenlandse markten, wil de KNVB flexibel zijn met de transferwindow.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen