Sporre: plan van 140 miljoen slechts een overbruggingsmaatregel

10 juni 2020, 08:56

De Nederlandse voetballerij heeft meer nodig dan de honderdveertig miljoen euro die (mogelijk) beschikbaar wordt gesteld door de politiek. Dat bedrag is slechts een flink doekje voor het bloeden: op langere termijn is er meer nodig dan dat. "Zonder publiek en sponsoren dit jaar gaan we het met 140 miljoen niet redden. De flinke toename van het aantal faillissementen die later dit jaar wordt verwacht, zal de voetballerij heel hard raken."

Dat vertelt crisisexepert Gaston Sporre tegenover De Stentor. "Op deze manier wordt ons gewonde voetbalbedrijf slechts in de stabiele zijligging gehouden", schetst de voormalig bestuurder van de KNVB, PEC Zwolle en sc Heerenveen de situatie in het voetbal. Het door de KNVB aangevoerde deltaplan is volgens hem 'slechts' een overbruggingsmaatregel om de competities weer op gang te krijgen.

Lees ookDeltaplan: vangnet overheid maximaal 140 miljoen

"Maar we moeten nu niet denken dat we hiermee onze grootste vermaakindustrie redden", waarschuwt hij. "Daarvoor mis ik het duurzame karakter om tot een vitale competitie te komen." Het bedrag van honderdveertig miljoen is slechts eenmalig, terwijl de financiële gevolgen van deze coronacrisis in zijn ogen nog wel even voort zullen duren. 

"Clubs zijn terecht blij met fans, maar de vraag is of je dezelfde loyaliteit van sponsoren kan verwachten. De inschatting hoe groot het effect van de kaalslag van het midden- en kleinbedrijf op de voetbalwereld zal zijn, is niet gemaakt en daardoor weten we niet of de clubs het ook na de kerst zullen redden", aldus Sporre, die vreest dat het echte herstelwerk zelfs nog zal moeten beginnen. "Dat is geen verwijt, maar slechts een constatering."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen