Spoorboekje: Spurs tegen United, Barça en Sevilla spelen topper

19 juni 2020, 07:00   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 23:29

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 19 juni.

Specials

Hervatting van de Serie A

In diverse competities gaat de bal weer rollen na een lange coronastop of rolt die al. Om het geheugen weer een beetje op te frissen, zetten we op een rijtje waarvoor er nog gevoetbald wordt, welke Nederlanders weer in actie komen en ook werpen we een blik op het nog te spelen restant van het bekertoernooi. In deel zeventien: de hervatting van de Italiaanse Serie A, waar de bal op 20 juni weer begint te rollen.

Wedstrijden

Tottenham Hotspur - Manchester United (21.15 uur)

Een cruciaal duel voor de strijd om de Champions League-plaatsen. United zit heel dicht op de huid van Chelsea, maar Tottenham Hotspur kan zich met de achtste plaats vrijwel geen fouten meer veroorloven. Daardoor is het duel voor beide ploegen direct cruciaal: aanhaken of afhaken. Voor de coronastop was United in goeden doen en had Tottenham een overvolle ziekenboeg: maar dat is niet langer aan de hand. 

Sevilla - FC Barcelona (22.00 uur)

De Jong vs De Jong was het geweest, maar Frenkie de Jong is niet fit genoeg om in actie te komen en maakt geen deel uit van de eerste selectie. Gelukkig is er meer dan het Nederlandse onderonsje, het is een topper in Spanje. Want Sevilla is de nummer drie en Barça staat aan kop. Met zes punten en even zoveel doelpunten en twee clean sheets is de start van Quique Setién na de coronastop uitstekend, maar het voetbal houdt nog niet over. 

Ankaragücü - Istanbul Basaksehir (20.00 uur)

De Turkse titelstrijd is in volle gang, maar de inbreng van Eljero Elia daarin is nihil. De Nederlander besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en is sindsdien persona non grata. Bij de herstart zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie, waardoor hij zijn laatste duel voor Istanbul BB vermoedelijk heeft gespeeld. Tegen nummer zeventien Ankaragücü mogen ze ook zonder Elia geen punt verliezen. 

Voetbal op tv

19.00 uur: Norwich City – Southampton, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

21.15 uur: Tottenham Hotspur – Manchester United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Sevilla – FC Barcelona, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in La Liga

23.00 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen