Spoorboekje: mogelijk kampioensduel Bayern, ook Barça speelt

13 juni 2020, 07:00   Bijgewerkt: 12 juni 2020, 23:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 13 juni.

Specials

Transferweekje

Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

SC Paderborn – Werder Bremen (15.30 uur)

Een absolute degradatiekraker en voor Davy Klaassen en consorten ongeveer de laatste kans om het vege lijf te redden. Als het wint van hekkensluiter SC Paderborn kan het nog omhoog kijken en is de thuisploeg mogelijk officieel al gedegradeerd na dit speelweekend. Daarom zullen zij ongetwijfeld niet willen verliezen en wordt het voor Werder nog moeilijk genoeg om Paderborn te verslaan. 

Bayern München – Borussia Mönchengladbach (18.30 uur)

Bayern München zou vandaag eventueel al kampioen van Duitsland kunnen worden. Het moet dan winnen van Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund moet eerder op de dag dan verliezen bij laagvlieger Fortuna Düsseldorf. Dat lijkt een onwaarschijnlijk scenario, helemaal omdat Der Rekordmeister de geschorste Thomas Müller en Robert Lewandowski moet missen. Daarmee wordt winnen van Mönchengladbach nog lastig genoeg.

Real Mallorca – FC Barcelona (22.00 uur)

Met de koppositie op zak hervat FC Barcelona met Frenkie de Jong, Lionel Messi én Luis Suárez aan de jacht op het prolongeren van de landstitel. Voor laatstgenoemde is het een meevaller dat hij dit uitgestelde seizoen nog minuten maakt, omdat het in een normale situatie niet aan de orde was geweest. Brengt hij voorin juist de impuls die de Catalanen voor de coronastop misten? 

Voetbal op tv

15.30 uur: Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: SC Paderborn – Werder Bremen, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: VfL Wolfsburg – SC Freiburg, FOX Sports 3, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Hertha BSC – Eintracht Frankfurt, FOX Sports 5, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: FC Köln – Union Berlin, FOX Sports 6, live verslag van het Bundesliga-duel

16.55 uur: Celta de Vigo - Villarreal, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

18.30 uur: Bayern München – Borussia Mönchengladbachl, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

19.25 uur: Leganés - Real Valladolid CF, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

21.25 uur: Mallorca - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen