Spoorboekje: Manchester City, Juventus en Sevilla spelen

22 juni 2020, 08:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 juni.

Nieuws

Racismedebat bij VI

Vorige week ontstond er onrust rondom Veronica Inside, waar Johan Derksen voor ophef zorgde met uitspraken over rapper Akwasi. De internationals van Oranje besloten zelfs een boycot in te stellen en laten zich niet langer interviewen. De eerstvolgende uitzending van Veronica Inside sinds die ontwikkelingen is vanavond.

Specials

Overzicht: social media in de voetbalwereld

Social media is een niet meer weg te denken onderdeel in de internationale voetbalwereld. Spelers, clubs, makelaars en andere betrokkenen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week online om hun foto, tekst of video's te delen. FCUpdate.nl zet de belangrijkste trends in binnen- en buitenland van afgelopen week op een rijtje. 

Wedstrijden

Manchester City – Burnley (21.00 uur)

Wordt Liverpool vandaag al kampioen? Als Manchester City niet wint van Burnley, dan kunnen The Reds het feestje gaan vieren. Toch lijkt er niet veel aanleiding om te denken aan een zege van de bezoekers: eerder dit seizoen won City met 1-4 van Burnley en ook tegen Arsenal na de coronastop maakt de ploeg van Pep Guradiola een uitstekende indruk. Of kan Erik Pieters met zijn team net als tegen Spurs voor een verrassing zorgen?

Bologna – Juventus (21.45 uur)

De druk op Maurizio Sarri neemt toe. De oefenmeester presteert wisselvallig in de Serie A, ondanks de koppositie. De Coppa Italia werd verloren en ook in de Champions League verloor het voor de coronastop van Lyon. De Italiaanse coach krijgt krijgt kritiek uit diverse hoeken, zelfs van de zus van Christiano Ronaldo. Een goed resultaat tegen Bologna is derhalve geen meevaller, maar strikte noodzaak. 

Villarreal – Sevilla (19.30 uur)

Op de elfde dag na de hervatting van La Liga, die door Sevilla in gang werd getrapt, staat Luuk de Jong met zijn ploeg alweer voor de vierde (!) wedstrijd. Door twee remises op rij (Leganés en FC Barcelona) is het team wel afgezakt naar de vierde plaats en moet het alle zeilen bijzetten om een Champions League-ticket te behouden. Bij een nederlaag, komt opponent Villarreal bijvoorbeeld al op twee punten.

Voetbal op tv

19.25 uur: Villarreal – Sevilla, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, tv-actualiteitenprogramma

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.50 uur: Manchester City – Burnley, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

21.40 uur: Bologna – Juventus, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen