Spoorboekje: Juventus tegen AC Milan in beker, Turkije hervat

12 juni 2020, 07:00   Bijgewerkt: 11 juni 2020, 23:20

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 12 juni.

Nieuws

Start EK Voetbal

In een 'normale' wereld stond vandaag het openingsduel van het EK Voetbal 2020 gepland. Italië - Turkije zou in Rome worden afgewerkt als begin van een maand vol voetbal. De twee finalisten zouden op 12 juli elkaar treffen op Wembley in Londen. Gevoetbald wordt er wel, maar door de uitbraak van het coronavirus - met alle gevolgen van dien - is er vrijwel helemaal niemand die vandaag denkt aan het EK.

Wedstrijden

1899 Hoffenheim – RB Leipzig (20.30 uur)

Het vertrek van Alfred Schreuder kwam onverwacht en ook nog eens op het moment dat 1899 Hoffenheim de laatste vier duels van de Bundesliga ingaat. Die worden cruciaal voor het al dan niet behalen van Europees voetbal. Met RB Leipzig, FC Augsburg, Union Berlin en Borussia Dortmund is het programma ook nog eens niet al te simpel. Door de bekerfinale Bayer - Bayern gaat de nummer zeven ook Europa in. 

Valencia – Levante (22.00 uur)

Krijgt Jasper Cillessen wel of geen basisplaats, het is een van de vragen die onder andere bondscoach Ronald Koeman zal bezighouden vrijdagavond. Door blessures, vormdipjes en twee concurrenten was het vaak de vraag wie er onder de lat zou staan bij Valencia. Cillessen is in elk geval weer helemaal fit en heeft zich op de training kunnen laten zien. Hoe dan ook is een zege nodig in de strijd om Europees voetbal. 

Fenerbahce - Kayserispor (20.00 uur)

Ook in Turkse wordt het voetbal weer hervat. De volgende competitie waar de bal weer gaat rollen en waarbij er nog genoeg op het spel staat. Voor het Fenerbahçe van Ferdi Kadioglu bovenin overigens niet zozeer, want ze spelen geen rol van betekenis meer in de titelstrijd. Opponent Kayserispor, met Ben Rienstra, staat onderaan en heeft elk punt tegen nodig in de strijd tegen degradatie.

Juventus – AC Milan (21.00 uur)

Het restant van de Coppa Italia wordt vanaf vandaag in een razendsnel tempo afgewerkt. Vanavond gaat de winnaar van het tweeluik naar de finale en treft de winnaar van morgen (Inter – Napoli) aanstaande woensdag in Rome voor de eindzege. Het heenduel eindigde gelijk (1-1) en als die stand na negentig minuten opnieuw wordt bereikt vanavond, volgt er geen verlenging, maar direct strafschoppen. Dat is vanwege het volle programma.

Voetbal op tv

19.25 uur: Granada – Getafe, Ziggo Sport, live verslag van het Primera Division-duel

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

20.25 uur: Hoffenheim – RB Leipzig, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

21.25 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, voetbaltalkshow

21.55 uur: Valencia – Levante, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen