Spoorboekje: cruciaal duel Barcelona, Juve op bezoek bij Genoa

30 juni 2020, 07:00   Bijgewerkt: 29 juni 2020, 23:05

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 30 juni.

Specials

FC Transfervrij

Morgen (woensdag) is het 1 juli 2020 en dan zijn diverse spelers in Nederland definitief transfervrij. Een flink aantal vond al een nieuwe club, maar een fraai elftal vol heeft aan het begin van de nieuwe maand geen club meer. Wie moeten er vanaf heden zonder werkgever op zoek naar een nieuwe club? Het beste elftal in beeld. 

Wedstrijden

Barcelona - Atlético Madrid (22.00 uur)

De herstart van de Primera Division verloopt zeer matig bij FC Barcelona. Zo matig dat zelfs de druk op Quique Setién alweer volop is toegenomen bij de Catalanen. Ook op het gebied van spelers is het onrustig: Arthur vertrekt na dit seizoen naar Juventus, maar zit wel gewoon bij de selectie. Dat geldt niet voor de nog altijd geblesseerde Frenkie de Jong. Ook de bezoekers, die uitstekend uit de lange stop zijn gekomen, missen twee spelers: Koke en Stefan Savic zijn geschorst. 

Genoa - Juventus (21.45 uur)

Door de benauwde zege van SS Lazio is de titelstrijd in Italië in elk geval nog spannend. Juventus heeft weliswaar nog een zwaar programma, maar de slechte sfeer van na de verloren bekerfinale is voorlopig wel even verdwenen. Met Matthijs de Ligt als een van de uitblinkers - hij incasseerde nog geen enkele tegentreffer sinds de hervatting - ligt de Oude Dame weer op kampioenskoers. Gewonnen moet er op bezoek bij Genoa overigens dan wel gewoon.

Brighton & Hove Albion - Manchester United (21.15 uur)

Manchester United plaatste zich afgelopen weekend voor de halve finale van de FA Cup en gaat nu in het restant van de competitie proberen om Champions League-voetbal af te dwingen. Het heeft by far het makkelijkste programma van de topploegen: alleen Leicester City (op de slotdag) zou op papier een ploeg moeten zijn die proberen geeft. De achterstand op Chelsea is wel vijf punten, dus mag er weinig meer worden verrspeeld. Zeker niet tegen Brighton & Hove Albion.

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

19.05 uur: Leganés - Sevilla FC, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

19.25 uur: Torino – Lazio, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

21.35 uur: FC Barcelona – Atlético Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

21.40 uur: Genoa – Juventus, Ziggo Sport Voetbal, live verslag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen