Italië stelt start van zomerse transferwindow uit tot 1 september

8 juni 2020, 16:58   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 21:46

De Serie A heeft de transferwindow voor komende zomer aangepast. Pas op 1 september opent de Italiaanse transferwindow officieel en is de markt open tot 5 oktober 2020. De window gaat ook in de komende winter iets later open, namelijk op 4 januari 2021.

Dat heeft de competitie bekend gemaakt. De Serie A loopt qua de hervatting achter op de andere grote competities en begint op 20 juni pas weer met voetballen. Op 2 augustus staat de laatste speelronde gepland en net als in de oude situatie aan de hand was, wil de Italiaanse voetbalbond een periode tussen de laatste Serie A-wedstrijd en de start van de Italiaanse transferwindow. Officieel zou de transfermarkt op 1 juli opengaan en 2 september sluiten. Nieuwe spelers zijn ook pas per 1 september in te schrijven bij de Serie A, waardoor ze in het restant van het huidige seizoen sowieso nog niet inzetbaar zijn.

Wat voor gevolgen dit heeft voor de buitenlandse transferwindows is onbekend. In Duitsland – waar de bal alweer een tijdje rolt - werd nog geen mededeling gedaan over het eventueel uitstellen van de transferwindow. Ook in Engeland en Spanje kwam daarover nog geen bericht naar buiten. De FIFA heeft evenmin overkoepelende besluiten hierin genomen: momenteel is er alleen de regel dat een window maximaal twaalf weken mag duren. Wel heeft de voetbalbond aangegeven die regels ditmaal soepel te hanteren.

Lees ook: Serie A heeft alternatief klaarliggen: play-offs en anders algoritme

Welke gevolgen dit heeft voor de Nederlandse markt, die sterk afhankelijk is van de grotere landen, is onbekend. De KNVB heeft wel overwogen om de transfermarkt op te knippen in stukken, om zo de twaalf weken over een langere periode uit te spreiden als de buitenlandse transfermarkten later opengaan en langer openblijven. Een (lange) periode waarin wel spelers kunnen vertrekken, maar er geen vervangers mogen worden gehaald, werd door de beleidsbepalers in elk geval gezien als ongewenst.

Op 20 juni begint de bal in de Serie A weer te rollen, maar de competitie balanceert wel op een dun koord. Zodra een speler positief test op corona, moet de hele selectie veertien dagen in quarantaine. Die regel kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor het seizoen. De bond houdt daarom ook rekening met nieuwe tegenslag en heeft alternatieven bedacht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen